Reobert l'accés al Park Güell per la baixada de la Glòria

La reobertura de l'accés al Park Güell per la baixada de la Glòria recupera la ruta directa des del metro de Vallcarca cap a l'eix monumental. A la zona s'ha habilitat un espai d'estada de 320 metres quadrats i un mirador amb vistes al Putxet.

08/08/2018 16:59 h

Ajuntament de Barcelona

Els treballs per adequar els espais inclouen l’enjardinament de la superfície al voltant de les escales que connecten el metro de Vallcarca amb el parc, la construcció dels camins per accedir al mirador amb vistes al Putxet i a les petites esplanades de la zona, la neteja dels entorns i la vegetació, i la instal·lació de nou mobiliari urbà i l’enllumenat.

Tota l’actuació ha mantingut la roca del terreny com a paviment natural als punts en què ha estat possible i s’hi ha afegit formigó pastat, més fàcil de modelar amb forma de camins o esglaons, en la resta de l’espai.

El projecte ha tingut un pressupost de 450.000 euros, que s’ha finançat amb ingressos de la regulació turística de l’eix monumental.

Un Park Güell dels veïns i les veïnes

L’actuació s’emmarca dins del Pla estratègic del Park Güell 2018-2022, que té l’objectiu que l’eix monumental torni a ser un espai que els veïns i les veïnes sentin com a propi i s’inverteixi així la tendència d’icona turística.

Per fer-ho possible es preveuen diverses mesures per millorar la integració del parc als barris i a la mobilitat, per fomentar l’ús social de l’espai, per conservar l’entorn i el patrimoni, i per reduir-hi la massificació  turística.