Reobre la convocatòria de 282 places noves de la Guàrdia Urbana

El procés selectiu de les 282 places d’agent de la Guàrdia Urbana s’adapta a la llei catalana de policies locals, que s’ha modificat per incloure una quota fixa de reserva de places per a dones en les oposicions i concursos per a policies locals. L’Ajuntament de Barcelona és la primera Administració local que inclou la quota i l’ha marcat en un 40%, el màxim estipulat per la normativa.

07/06/2020 10:30 h

Ajuntament de Barcelona

Actualment, dels 2.736 agents de la Guàrdia Urbana, només el 14,21% són dones. Per avançar en la igualtat de gènere a la plantilla del cos, el procés selectiu de 282 places, que es va obrir abans de la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19, s’ha adaptat a la recent modificació de la Llei catalana 16/1991 de les policies locals. La llei estableix que els processos selectius per a policies locals han d’incloure una quota d’entre un 25 i un 40% de les places per a dones.

Des del 2010 ha augmentat progressivament la presència de dones en els diferents processos selectius i s’ha multiplicat gairebé per cinc: ha passat del 6,4% el 2010 al 28% en la convocatòria del 2019.

Novetats en el procés selectiu

El termini per a la presentació de sol·licituds per a la convocatòria d’oposició lliure a les 282 places de la Guàrdia Urbana és de 20 dies naturals, del 10 al 29 de juny. Enguany s’han modificat algunes proves i requisits de les bases de la convocatòria. Les novetats són les següents:

  • S’elimina l’alçada mínima com a requisit d’accés.
  • Es permeten els tatuatges, excepte els que siguin contraris als principis i valors del codi ètic de la Policia de Catalunya.
  • Es modifica la prova de coneixements de cultura general. Serà un qüestionari amb preguntes d’actualitat política, econòmica, social i cultural de notícies publicades en mitjans de comunicació i fets succeïts els sis mesos anteriors a la data de publicació de la convocatòria.
  • Es crea una prova voluntària i no eliminatòria de coneixements de llengua anglesa.

Consulteu les bases de la convocatòria a https://www.barcelona.cat/oposicions2020/ca/.

Represa del procés selectiu per a les 80 places al cos de Bombers de Barcelona

En la fase de desescalada actual s’ha reactivat la celebració de les proves d’oposició per a les 80 places noves al cos de Bombers de Barcelona i s’han començat les entrevistes a les persones aspirants. El procés s’havia aturat amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, el 12 de març.

Etiquetes associades a la notícia