Repte tecnològic per fer accessible i inclusiva la Ludoteca Guitard, a les Corts

La Digital Future Society i el comissionat de l’Agenda 2030, el Districte de les Corts i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) llancen el primer dels tres reptes que es duran a terme en l’àmbit dels districtes de la ciutat per buscar solucions digitals innovadores. Aquest primer repte se centra, concretament, en l’accessibilitat cognitiva.

08/02/2022 13:01 h

Ajuntament de Barcelona

El termini de presentació de propostes és el 30 de març. La convocatòria s’adreça a entitats, empreses, organitzacions i/o persones emprenedores amb vocació innovadora i una mirada inclusiva que fomentin la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits de la vida social, cultural i educativa. El procés d’avaluació constarà de tres fases, i la proposta escollida, que es presentarà a principis de maig,  rebrà un suport financer de fins a 40.000 euros, que aportaran el Districte de les Corts i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

En el cas d’aquest primer repte tecnològic de districte —durant aquest primer trimestre se’n convocaran dos més, a l’Eixample i Horta-Guinardó—, es busca millorar l’accessibilitat i la inclusió a la Ludoteca Guitard, un equipament de proximitat de les Corts inaugurat l’any 2010 que forma part de la xarxa de serveis públics infantils de la ciutat.

La convocatòria vol identificar solucions tecnològiques capaces de flexibilitzar l’espai, adaptar les eines i els jocs i millorar l’accessibilitat cognitiva i comunicativa, de manera que nens i nenes amb qualsevol mena de discapacitat (física, intel·lectual, visual i/o auditiva) o amb algun trastorn de salut mental i els seus familiars puguin gaudir dels jocs conjuntament i compartir un espai d’oci i de relació amb altres persones usuàries.

Aquesta acció respon a la voluntat que els equipaments municipals siguin més accessibles. Aquesta primera convocatòria es canalitza a través de l’Espai d’Inclusió del Districte de les Corts.

La iniciativa s’emmarca en el programa Innovacció 2030, liderat pel comissionat de l’Agenda 2030 i que proposa identificar i testar un seguit de solucions tecnològiques que tinguin un impacte positiu per a la ciutadania i contribueixin a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a la ciutat.