Restauració de l'Orla de la Societat Cultural i Esportiva La Lira

06/03/2023 13:33 h

Andrea Hernández Guerra

Dins els projectes de restauració portats a terme per l’Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu al llarg de l’any 2022, destaquem la de l’Orla de socis de la Societat Cultural i Esportiva La Lira, que conté les fotografies dels socis de l’entitat, la qual data de l’any 1899 i té unes dimensions de 114 x 94 cm.

La Societat Coral i Esportiva la Lira (nom antic) és una entitat cultural i cívica fundada l’any 1870 a Sant Andreu de Palomar, molt arrelada al barri, que continua, més d’un segle i mig després, sent un ens essencial en el teixit associatiu i cultural del territori.

L’Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu va rebre fa uns anys la donació, per part de l’entitat, del seu fons documental històric, que abasta des de la seva fundació fins a l’any 2013. Aquest fons ocupa 24 caixes d’arxiu definitiu i també altres unitats d’instal·lació per conservar documents de diferents formats. El contingut dipositat a l’Arxiu recull la seva història i inclou les actes de la Junta Directiva, diaris de comptes, llibres de recaptacions, llibre de socis, rebuts, butlletins, memòries, correspondència, gràfics i altres documents que apleguen la gestió i activitats d’aquesta Societat.

Abans de la seva restauració, l’Orla estava col·locada en un marc vertical i presentava diversos trencaments, deformacions (ondulacions i estrips) i alteracions físic-mecàniques i cromàtiques. Tota la tasca de restauració es va dur a terme durant el mes de desembre de 2022 i posteriorment es va procedir a la seva digitalització per a la seva consulta en línia.

La podeu consultar des d’ara al Catàleg en línia de l’Arxiu Municipal de Barcelona fent clic aquí.

Etiquetes associades a la notícia