Restriccions nocturnes a terrasses de l’Eixample i Gràcia per garantir el descans del veïnat

A partir de demà, les terrasses d’Enric Granados i les de les places del Sol i de la Revolució, a Gràcia, hauran de tancar una hora abans per reduir el soroll i garantir el descans del veïnat. Es tracta d’una mesura prevista dins del Pla de reducció de la contaminació acústica als carrers i places declarats zones acústicament tensionades en horari nocturn (ZATHN).

27/10/2022 14:30 h

Ajuntament de Barcelona

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) ja inclou l’aprovació definitiva de la resolució per la qual es redueixen els horaris d’obertura de les terrasses situades en aquests espais. A partir de demà, entre setmana, de diumenge a dijous, hauran de tancar a les 23.00 hores, i els divendres, dissabtes i vigílies de festius, a les 24.00 hores.

Aquesta decisió s’adopta després que els resultats dels sonòmetres instal·lats en aquests espais hagin mostrat que se superen de manera continuada en 3 decibels els límits permesos de nit. Els resultats dels mesuraments acústics obtinguts, que es recullen en un informe elaborat pel Departament d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Gerència d’Ecologia Urbana, permeten concloure que el principal agent productor de soroll és l’activitat de les terrasses dels establiments de restauració, associada a l’oci nocturn.

L’eix d’Enric Granados, declarat zona saturada de terrasses

L’àmbit de l’eix d’Enric Granados ha estat declarat zona saturada de terrasses i no s’hi podrà consolidar cap de les terrasses extraordinàries que es van atorgar durant la covid-19. De les 35 llicències extraordinàries, 31 van sol·licitar regularitzar-se i consolidar les taules i cadires extres autoritzades durant la pandèmia. Totes aquestes sol·licituds han estat denegades.

Per tal de reduir el soroll i les molèsties al veïnat també s’estudia fer obligatori que les taules i cadires tinguin taps de silicona i que les cadenes que asseguren els elements de les terrasses estiguin plastificades.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades