Rutes limitades per als 'segways' d'ús comercial a Ciutat Vella

S'ha aprovat un nou decret per restringir la circulació dels vehicles de mobilitat personal a Ciutat Vella, com a conseqüència de la saturació de l'espai públic d'aquest tipus de vehicle i del seu ús, cada cop més estès en activitats econòmiques i turístiques, com ara el lloguer.

09/08/2017 17:44 h

Ajuntament de Barcelona

Durant els propers sis mesos, els vehicles d’ús personal i els cicles de més de dues rodes (majoritàriament els segways, però també les rodes elèctriques o els patinets amb motor, entre altres), que tinguin un ús comercial, només podran circular per dues rutes determinades de Ciutat Vella: una que surt de la plaça del Portal de la Pau i travessa els passejos de Colom, d’Isabel II, del Marqués de l’Argentera i de Circumval·lació; i una altra que passa pels passejos de Picasso, Lluís Companys i Pujades i arriba fins a l’avinguda Meridiana.

L’objectiu és buscar l’equilibri en l’ús de l’espai públic en un districte que, segons la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, té l’espai molt saturat. “No volem restringir els vehicles de mobilitat personal, sinó el seu ús comercial”, ha recalcat Pin.

El decret tindrà una vigència de sis mesos i després se n’avaluarà l’impacte. Per garantir-ne el compliment es disposarà de vuit agents cívics a la zona de la Barceloneta i d’una patrulla de la Guàrdia Urbana específica per a aquesta tasca al districte.

Ordenança municipal

Recentment es va aprovar en plenari municipal la modificació de l’Ordenança de circulació de vianants i vehicles. Fins fa poc aquests vehicles no tenien una reglamentació que establís com havien de circular per la ciutat, fet que ocasionava problemes de convivència amb els vianants, sobretot en les zones més concorregudes o en èpoques de més afluència de visitants com ara l’estiu.