S’amplia i es millora la proposta de zones d’usos compartits per a gossos

L’aprovació definitiva de les zones d’usos compartits (ZUC) inclou al·legacions recollides durant el període d’exposició pública: s’incorporen a la proposta inicial set espais nous, se’n substitueixen sis i es modifiquen algunes delimitacions i horaris. A finals d’any, amb l’entrada en vigor d’aquestes zones, la ciutat disposarà de 225 espais per a gossos, on podran anar deslligats.

14/03/2023 19:31 h

Ajuntament de Barcelona

Les zones d’usos compartits per a gossos són carrers, places, rambles, parcs o altres espais a la via pública on, en franges horàries de matí i tarda, es permetrà portar els gossos deslligats.

L’objectiu era aconseguir, com a mínim, un d’aquests espais en cadascun dels 73 barris. Finalment se n’establiran 109, seguint les darreres modificacions de la proposta inicial, que afavoreixen sobretot els districtes de l’Eixample i les Corts, amb tres espais nous cadascun, i Ciutat Vella, amb la incorporació d’una part del parc de la Ciutadella.

Un total de 225 espais per a gossos

Es calcula que a la ciutat hi viuen 180.000 gossos. Amb la incorporació de les ZUC, tindran un total de 225 espais amigables.

  • 70 àrees de gossos: fins a 400 m2.
  • 46 àrees d’esbarjo per a gossos: la meitat amb més de 700 m2.
  • 109 zones d’usos compartits.
  • Platja de gossos.

Etiquetes associades a la notícia