Nou laboratori obert per provar tecnologies 5G

El principal objectiu del laboratori Thinx - 5GBarcelona és oferir un espai a emprenedors, corporacions i petites i mitjanes empreses perquè puguin provar els seus prototips en un entorn que disposi de la mateixa tecnologia i les infraestructures que necessitarien fer servir en un cas d’ús real. La creació d’aquest banc de proves únic al país contribuirà a fomentar la recerca i la innovació, a enriquir el teixit emprenedor local i a posicionar la ciutat de Barcelona com un dels principals centres d’investigació europeus en aquest àmbit.

27/09/2018 12:21 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta nova infraestructura també s’encarregarà de donar suport i tutelar els projectes pilot d’investigació en tecnologia 5G que s’hi inscriguin, així com de facilitar el suport tècnic i la transferència de coneixements necessaris per dur a terme aquests projectes amb èxit. Alguns tecnologies sobre les quals s’oferirà formació són l’LTEM i la internet de les coses de banda estreta (en anglès, narrowband IoT), dues tecnologies 5G amb capacitats especialment rellevants per a la indústria, com per exemple un consum de bateria més baix, una cobertura reforçada en espais interiors i el suport d’un nombre més gran d’objectes connectats.

El laboratori Thinx – 5G Barcelona és una iniciativa públicoprivada que té el suport municipal, del món empresarial i de la recerca i de la Generalitat de Catalunya.

Èxit de la primera prova pilot

EnGiDi ha estat la primera empresa emergent a fer servir aquesta infraestructura per posar a prova el seu projecte, un dispositiu destinat a millorar la seguretat laboral dels treballadors en obres de gran envergadura que en monitoritza els moviments en temps real. Durant la validació del prototip, l’empresa ha pogut comprovar que el dispositiu és capaç de mesurar la temperatura a la qual està exposat el treballador i facilitar l’alçada del punt on es troba per tal d’alertar-lo en cas d’una possible situació de risc.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades