Sant Jordi 2022 a les Biblioteques de Barcelona

29/03/2022 10:30 h

Dolors Gándara Sanz

Pregó de Sant Jordi 2022

El divendres 22 d’abril, a les 18 h, Imma Monsó conversarà amb Anna Guitart sobre la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Imma Monsó i Fornell (Lleida, 1959) és escriptora i ha treballat com a professora de llengües estrangeres.

La seva trajectòria com a narradora va començar l’any 1996 amb la publicació del llibre de contes Si és no és, Premi Ribera d’Ebre, i la novel·la No se sap mai, Premi Tigre Juan en la seva versió al castellà. Amb la seva segona novel·la, Com unes vacances, publicada el 1998, va guanyar el Premi Prudenci Bertrana i el Premi Cavall Verd – Blai Bonet de narrativa. Des de la publicació de la seva tercera novel·la, Tot un caràcter, publicada el 2001, ha estat considerada una de les escriptores de més vàlua de la seva generació literària. A partir d’aleshores, algunes de les seves obres han estat guardonades amb prestigiosos premis literaris.

L’any 2013 Imma Monsó va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura per “una obra literària personal, d’una consistència i d’una ambició exemplars, que configura un món rigorós i a la vegada d’un humor paradoxal”.

Diàlegs de Sant Jordi

Del 19 al 21 d’abril, Biblioteques de Barcelona reprèn els Diàlegs de Sant Jordi: tres jornades de converses entre escriptors d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres i de xerrades amb autors internacionals.

Una proposta en què la Biblioteca El Clot – Josep Benet (auditori del Disseny Hub Barcelona) i el CCCB seran espais de trobada al voltant dels llibres i de la literatura.

De la llengua i la música de l’antiga Grècia a la invasió russa d’Ucraïna, els Diàlegs de Sant Jordi proposen un recorregut singular a través d’alguns dels autors més destacats del panorama literari actual: Blanca Llum Vidal, Agustín Fernández Mallo, Maksim Óssipov, Eva Baltasar, Laura Gost, Marta Carnicero, David Trueba, Juan Tallón, Orhan Pamuk, Santiago AuserónPedro Olalla, Jo Nesbø i Núria Bendicho.

A més, dins els Diàlegs de Sant Jordi es durà a terme l’acte de celebració dels cents anys del PEN Català, a càrrec de l’escriptor Burhan Sönmez, president del PEN Internacional.

La diada de Sant Jordi a Lisboa

Aprofitant el centenari del naixement de José Saramago, el 23 d’abril es realitzarà un acte a  Lisboa que recordarà el Pregó de la Lectura de l’any 2004 on l’autor va ser el pregoner convidat.

És previst un diàleg sobre la figura de Saramago amb la participació del periodista català Francesc Escribano, i Miguel Real, expert en l’obra de Saramago. La conversa estarà moderada per la periodista Isabel Lucas.

L’acte tindrà lloc a la Biblioteca Palácio Galveias, i comptarà amb el suport de les biblioteques de Barcelona i Lisboa, l’Instituto Camões i la Càtedra Internacional de José Saramago de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Més informació

Etiquetes associades a la notícia