Sant Jordi 2023: torna la Superilla Literària i es recupera la Rambla

Els veïns i les veïnes de Barcelona tornaran a fer-se seva la ciutat la diada de Sant Jordi: podran passejar sense cotxes a la Superilla Literària, que torna a reservar-se per a les parades de llibres i roses entre la Gran Via i la Diagonal i entre Balmes i Pau Claris. Aquest any, a més, la superilla s’amplia fins a Ciutat Vella, ja que la Rambla tornarà a ser un dels escenaris emblemàtics de la festa i la rosa, i fins a Gràcia, amb la incorporació de Gran de Gràcia fins a la Travessera.

12/04/2023 17:31 h

Ajuntament de Barcelona

Aquests carrers estaran reservats per als vianants, i els vehicles podran circular pels carrers perimetrals i travessar l’àrea pels carrers d’Aragó i de València. Per aquesta raó, es recomana desplaçar-se a peu o en metro.

Els serveis editorials de l’Ajuntament també tenen presència a la superilla, en concret, al passeig de Gràcia (entre els carrers de Provença i del Rosselló). I també està oberta la llibreria de la Sala Ciutat (carrer de la Ciutat, 2); s’hi poden adquirir les darreres novetats, així com títols d’altres anys, amb un 10% de descompte.

A més, a tots els districtes hi ha espais reservats per als llibres i les roses.

Escalfem motors

El cap de setmana del 15 i el 16 d’abril la canalla pot gaudir dels llibres, els contes i la lectura al Món Llibre, el festival literari per a nenes i nens. Té lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), a la plaça de Joan Coromines i a les biblioteques Francesc Candel i Vilapicina i la Torre Llobeta.

Del 19 al 22 d’abril, Biblioteques de Barcelona reprèn els Diàlegs de Sant Jordi, tres jornades de converses entre escriptores i escriptors sobre llibres i literatura. L’escenari seran les biblioteques Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles, Francesca Bonnemaison i Jaume Fuster, que es converteixen en espais de trobada al voltant de la literatura.

El Pregó de la Lectura és també un clàssic de Sant Jordi, i aquest any la persona encarregada de llegir-lo és la periodista Gemma Ruiz Palà, guanyadora del darrer premi Sant Jordi de novel·la amb Les nostres mares. Té lloc el 22 d’abril, a les 18.00 hores.

Barcelona feta llibre

Un altre clàssic de la festa és el cartell de Sant Jordi, que recrea una Barcelona imaginada a partir de les pàgines d’un llibre que s’obre per convidar el veïnat a visitar-ne tots els racons. La peça és la captura fotogràfica d’una figura tridimensional feta a mà en paper per l’artista María Laura Benavente amb la col·laboració d’Arauna Studio, que s’ha encarregat de la composició, el color i la tipografia.

Els cartells es poden recollir a la Sala Ciutat o al Palau de la Virreina fins que se n’exhaureixin existències, o descarregar-se al repositori web.

 

 

Més informació

Notícies relacionades