Santiago Posteguillo: "Aquest premi és un estímul per continuar escrivint"

20/11/2014 18:08 h

Míriam Pina García

Santiago Posteguillo és el guanyador de la segona edició del Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, un reconeixement que atorga l’Ajuntament de Barcelona pel conjunt de la seva obra. Són llibres de narrativa àgil però mantenint el rigor que requereix una novel·la històrica. Entretenir i ensenyar el lector són els seus objectius principals.

Vídeo ‘Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino’

“Aquest premi és un reconeixement al que li tinc molt d’afecte pel gran prestigi de Barcelona. Per a mi es un estímul per continuar escrivint novel·la històrica”. És la reacció d’aquest professor de llengua i literatura anglesa de la Universitat Jaume I de Castelló i autor de nombroses publicacions acadèmiques i de 7 llibres. L’any 2006 va publicar la seva primera novel·la històrica “Africanus, el hijo del cónsul”, la primera part d’una trilogia sobre Escipió, que també inclou “Las legiones malditas” i “La traición de Roma”, publicades al 2008 i 2009 respectivament. Dos anys més tard va començar una segona trilogia, aquesta vegada sobre Trajà, amb la publicació de “Los asesinos del emperador” i “Circo máximo”, tots ells de l’editorial Planeta. Encara falta un tercer llibre per tancar aquesta segona trilogia sobre el que està treballant i que l’ha portat, per exemple, a viatjar per Turquia.

Per Posteguillo “Roma és el nostre passat i és l’arrel d’on venim. Aprofundir en la nostra arrel és conèixer els nostres orígens”. I és que encara avui dia la nostra cultura i la nostra societat conserva moltes coses de l’època romana. Es pot veure, per exemple, passejant per l’antiga Barcino. A la plaça de la Catedral hi ha un tros d’aqüeducte  romà i la plaça de la Vila de Madrid, per exemple, conserva part d’una via sepulcral romana que, segons l’escriptor, “és molt interessant veure la manera com s’ha recuperat. És molt especial veure aquest camí que devia ser particular i per on passejaven per recordar els seus avantpassats”.

A banda de les novel·les històriques Santiago Posteguillo ha escrit dos llibres més: “La noche en que Frankenstein leyó El Quijote” i el seu últim títol “La sangre de los libros”. A més la saga dedicada a Escipió s’està adaptant per convertir-se en una sèrie de televisió.