Segon edifici d’allotjaments de proximitat provisionals, Aprop

Ja està en marxa la col·locació dels contenidors marítims per aixecar la segona promoció d’Aprop a les Glòries, un total de 42 allotjaments d’estada temporal que serviran per atendre l’emergència habitacional de més de cent persones en situació de vulnerabilitat i amb necessitat d’un habitatge.

19/01/2022 12:29 h

Ajuntament de Barcelona

Dels 42 allotjaments 35 tindran dos dormitoris i una superfície útil de 52,7 metres quadrats distribuïts en una sala menjador i una cuina oberta, dues habitacions dobles, un espai d’emmagatzematge i un bany complet. Els set allotjaments restants seran d’un dormitori, amb una superfície útil de 25,8 metres quadrats i una sala amb cuina oberta, una habitació doble i un bany complet.

A la planta baixa hi haurà espais de gestió de l’edifici i espais per a activitats comunes, una bugaderia comunitària i una gran sala polivalent, i a l’interior d’illa s’hi emplaçarà un hort urbà. En aquest hort urbà, que serà gestionat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, hi treballaran persones del col·lectiu.

L’adjudicació dels allotjaments garantirà la diversitat social i inclourà persones en situació d’emergència habitacional, joves i famílies monoparentals. Les obres duraran 26 setmanes, un període molt inferior als dos anys mínims d’una obra convencional. La inversió per a la construcció de l’edifici i urbanització de l’interior d’illa és de 4,98 milions d’euros.

Un mètode de construcció més sostenible

Segons un estudi encarregat per l’Ajuntament per avaluar el procés de construcció amb mètodes industrialitzats a partir de l’ús de contenidors marítims del primer Aprop, al Gòtic, el procés constructiu va permetre estalviar un 33% en energia no renovable i emissions de CO2 i un 48% en consum de recursos.

Sistema de construcció àmpliament reconegut 

Aquest mètode de construcció ha estat reconegut amb diversos premis i reconeixements locals i internacionals. El darrer ha estat un dels premis European New Bauhaus, un prestigiós reconeixement que forma part de l’European Green New Deal, el qual premia les iniciatives que contribueixen a la transició ecològica, la recuperació econòmica i millorar la convivència.

El projecte també ha rebut el primer premi a Obra de l’Any en Arquitectura Iberoamericana 2021, la menció d’honor del premi Mapei 2020 a l’Arquitectura Sostenible i la menció especial del premi FAD Arquitectura 2020; ha estat finalista en la categoria d’innovació en la construcció dels premis Catalunya Construcció i del premi AMO Arquitectura 2021, de França, i finalment, ha estat seleccionat per a la XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades