Segona sanció a Milanuncios per venda il·lícita d’animals

La lluita contra el comerç il·lícit d’animals per internet continua amb un nou expedient sancionador al web Milanuncios per desobeir el requeriment d’eliminar aquest tipus d’anuncis. Aquesta segona multa a l’empresa gestora del portal, de 250.000 euros, se suma a la que ja se li va imposar el 2019, de 150.000 euros.

13/11/2021 12:13 h

Ajuntament de Barcelona

Segon expedient sancionador

Al mes de maig es va requerir a l’empresa gestora del web Milanuncios, Adevinta Spain SLU, la retirada d’una cinquantena d’anuncis de transaccions d’animals que no complien l’Ordenança sobre la protecció, tinença i venda d’animals. Davant l’incompliment, l’Ajuntament ha incoat el segon expedient sancionador que s’imposa a l’empresa per un import de 250.000 euros, després que l’any 2019 se la sancionés amb 150.000 euros, també per venda il·lícita d’animals.

Repetició del judici per maltractament animal

A més, l’Audiència Pública de Barcelona ha anunciat que obligarà a repetir el judici pel cas de maltractament animal amb conseqüència de mort contra la botiga Puppies, després que l’Ajuntament presentés un recurs d’apel·lació que ha suposat l’anul·lació del judici, que va concloure amb la sentència del jutjat penal número 5, el 26 de febrer de 2020, que va absoldre els tres demandats.

Els fets es remunten a l’any 2014, quan tres inspeccions a l’establiment de venda d’animals van conduir a la intervenció de desenes de cadells de gos i gat per les condicions deficients en què es trobaven. Els fets més greus es van produir durant la darrera inspecció, quan 59 dels 83 cadells que es van rescatar van necessitar ingrés hospitalari per malalties greus i molt greus, 11 dels quals van acabar morint. La brigada central de medi ambient del cos de policia dels Mossos d’Esquadra va procedir al tancament de la botiga i es van iniciar les accions legals corresponents.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades