Sentilo, la plataforma més innovadora en els Open Awards 2016

05/06/2016 10:52 h

Cèlia Muns Prats

El jurat d’Open Expo, el congrés sobre productes i informació de codi obert (open source) més important d’Espanya, juntament amb les votacions populars, han guardonat amb l’Open Award 2016 la plataforma barcelonina Sentilo com la més innovadora de l’any. Aquests premis tenen la voluntat de reconèixer els projectes d’empreses i administracions que creen solucions amb programari lliure a l’Estat.

La plataforma Sentilo, desenvolupada íntegrament amb components de programari lliure, té com a objectiu que qualsevol ciutat o comunitat pugui utilitzar-la, i per això es tracta d’una plataforma funcional, oberta, interoperable i fàcilment ampliable. Sentilo també pretén ser un espai de trobada entre ciutats, comunitats i empreses en què tothom pugui contribuir a millorar la plataforma.

Sentilo és un sistema que permet interconnectar els sensors i actuadors que les ciutats o comunitats van desplegant sobre el territori. El programari aïlla les aplicacions que utilitzen les dades de la capa de sensors amb caràcter modular, de manera que qualsevol ciutat o empresa pot contribuir amb un nou sensor o actuador.

Actualment ja formen part de la comunitat Sentilo les ciutats de Barcelona, Terrassa, Reus i Cambrils, i també la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Agència Catalana de l’Aigua i la municipalitat de Dubai.