Serveis mínims per la vaga feminista del 8 de març

Amb motiu de la convocatòria de la vaga feminista del 8 de març per celebrar el Dia Internacional de les Dones, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han decretat uns serveis mínims per garantir el funcionament dels serveis públics essencials de la ciutat.

07/03/2019 12:30 h

Mireia Alonso

Atesa la convocatòria de la vaga feminista, aquest divendres 8 de març no tindrà lloc cap acte institucional o públic de l’Ajuntament de Barcelona. Es preveu que la concentració de manifestants comenci a les 17.00 hores, i que la marxa s’iniciï a les 18.00 hores, a la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer de Calàbria. Es calcula que el final de la manifestació i l’inici dels parlaments seran a les 20.00 hores a la plaça de Catalunya.

Transport públic

Segons els serveis mínims decretats pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, els diferents operadors de transport públic de la ciutat oferiran almenys els serveis següents:

  • Rodalies i Regionals de Catalunya: 33% del servei durant tot el dia.
  • Metro i autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Tram i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): 50% del servei a les hores punta (de les 6.30 a les 9.30 hores i de les 17.00 a les 20.00 hores) i 25% del servei durant la resta del dia.
  • Resta de transport urbà i interurbà: 50% del servei.
  • El servei de transport de persones amb mobilitat reduïda i el transport escolar per accedir a centres d’infantil i primària que no tenen transport públic alternatiu funcionaran amb normalitat.

Escoles

El Departament de Treball ha decretat que a les escoles bressol municipals hi haurà d’haver almenys un terç de la plantilla.

Pel que fa als centres d’educació infantil i primària (de 3 a 12 anys), hi haurà d’haver com a mínim un docent per cada sis aules. Als centres d’educació especial (de 3 a 16 anys), la proporció mínima haurà de ser d’un docent per cada quatre aules. Durant l’horari de menjador i d’activitats complementàries, hi haurà d’haver almenys un terç del personal.

A tots els centres docents no universitaris públics i privats i a les llars d’infants, hi haurà d’haver també una persona de l’equip directiu.

Salut

El servei d’urgències i de les unitats especials funcionaran amb normalitat, i s’han de garantir els tractaments i les cirurgies inajornables. A més, s’han decretat uns serveis mínims del 85% per al servei d’atenció telefònica d’emergències.

Als centres d’assistència extrahospitalària hi haurà d’haver un mínim del 25% de la plantilla per garantir l’atenció de les urgències en l’horari habitual.

Notícies relacionades