Set museus reivindiquen l’orgull LGTBI

En el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que té lloc el 28 de juny, set institucions culturals que formen part del Grup de Treball de Museus Públics ofereixen una programació especial d’activitats per celebrar i reivindicar l’orgull i l’alliberament LGTBI. Més enllà de la programació, en alguns casos, també es transformaran els espais dels museus.

11/06/2021 17:21 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu del projecte Museus LGTBI és reivindicar realitats poc representades o desconegudes en els relats museogràfics habituals. Exposicions temporals, visites comentades, itineraris especials i xerrades són algunes de les activitats amb les quals, durant els mesos de juny i juliol, els museus volen impulsar aquesta nova mirada. Les propostes analitzen les diversitats dels cossos, rellegeixen usos i costums històrics, destaquen les trajectòries personals d’activistes, descobreixen les facetes ocultes d’artistes o fan una aproximació queer a la seva obra, entre altres qüestions.

Les set accions plantejades als museus que formen part de la iniciativa són les següents:

La iniciativa té el suport del Centre LGTBI de Barcelona, que hi ha col·laborat organitzant una sessió de formació sobre diversitat sexual i de gènere per als diferents equips professionals implicats, un taller de drag i la campanya de comunicació del projecte.

Tota la informació i entrades al web de Museus LGTBI.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades