Setmana sense Fum

Viu a sac, sense tabac!

25/05/2018 13:37 h

barcelona.cat

La Setmana Sense Fum va néixer per iniciativa del Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (ASPCAT) i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), però en la que en els darrers anys, s’han anant involucrant col·legis professionals de metges, d’infermeria, de farmacèutics, de psicologia i de pedagogs; la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables, societats científiques, associacions contra el càncer i entitats representatives del món local.

L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar a la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o abandonar l’hàbit tabàquic i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. Per aquest motiu, a més de les diferents activitats de sensibilització organitzades des dels diferents àmbits durant la setmana que va del 25 al 31 de maig, s’ha elaborat una enquesta que té per objectiu conèixer el consum de tabac i l’opinió de la població en general en temes d’actualitat sobre tabaquisme.

L’Ajuntament de Barcelona ha posat especial interès en la prevenció de l’ús tabàquic en l’àmbit escolar i especialment dirigit a adolescents.

Un exemple d’aquests programes són:

  • PASE BCN, programa dirigit a alumnes de 12 i 13 anys que incideix en educar en hàbits de salut i prevenir consum de substàncies i dependència al tabac, entre d’altres.
    Actualment es desenvolupa en més de 50 centres escolars de Barcelona.
  • SOBRE CANYES I PETES, programa dirigit a alumnes entre 14 i 16 anys i 3r d’ESO principalment fent èmfasi en donar eines davant el tabac i el cànnabis als adolescents i les seves famílies.
    Actualment es desenvolupa en més de 60 instituts de Barcelona.

 

Per més informació consulta el web de la campanya d’enguany: Setmana sense fum 2018