Signat l’acord amb Hàbitat3 i Salas per cedir quatre edificis municipals per a lloguer social

L’Ajuntament ha signat la cessió del dret de superfície d’un edifici a la Barceloneta i tres més al barri d’Horta a Hàbitat3 i Salas. Les dues fundacions assumiran el cost de les obres amb el finançament dels fons Next Generation i de l’Institut Català de l’Energia. L’operació s’emmarca en el conveni amb entitats sense ànim de lucre per promoure habitatge social.

25/03/2024 15:38 h

Ajuntament de Barcelona

Llar Barceloneta

L’edifici situat al passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona es rehabilitarà i passarà de tenir tretze habitatges a tenir-ne divuit. Les obres duraran aproximadament un any, i la rehabilitació costarà 2,7 milions d’euros, que assumiran, juntament amb la  gestió durant el període de cessió, la Fundació Hàbitat3 i la Fundació Salas.

Els pisos es destinaran a persones en risc d’exclusió i a persones inscrites al Registre de sol·licitants d’habitatges de protecció oficial de Barcelona.

Mont-ral – Letamendi i Casa Gran, a Horta

Dels tres edificis cedits a la Fundació Hàbitat3 al barri d’Horta, als carrers de Mont-ral i de Letamendi, dos es rehabilitaran perquè hi puguin continuar vivint les 38 famílies que hi viuen actualment. El projecte té un cost de 3,2 milions d’euros.

El tercer edifici s’enderrocarà i se’n construirà un de nou, Casa Gran, de 600 metres quadrats, amb dotze habitacions amb bany i espais comuns. El pressupost és d’1,5 milions d’euros i la gestió serà a càrrec d’Hàbitat3 en col·laboració amb una entitat social.

Etiquetes associades a la notícia