Bonificació de la taxa de residus al porta a porta de Sarrià

La recollida selectiva porta a porta de Sarrià Vell incorporarà una sèrie de millores al servei. Un dels principals ajustos d’aquest paquet de novetats és la aplicació de la bonificació del 30% de la taxa de recollida de residus, la qual s’aplicarà als veïns i veïnes que facin més de quaranta aportacions d’orgànica durant l’any.

03/03/2022 14:10 h

Ecologia Urbana

Per poder registrar el nombre d’aportacions i aplicar la bonificació, a partir d’ara la recollida de la fracció orgànica es farà amb cubells individuals vinculats a cada domicili. Durant les pròximes setmanes es vincularan els cubells als habitatges i se’n repartiran de nous en cas de no tenir-ne o que estiguin en mal estat.

Des de l’1 de gener aquest sistema de bonificació també s’aplica al servei porta a porta de Sant Andreu de Palomar i s’afegeix a la bonificació per l’ús dels punts verds, que suposa una reducció de fins al 14% de la taxa de residus segons el nombre d’usos anuals.

Més millores en el servei

A més de garantir l’accés a la bonificació de la taxa, s’apliquen altres millores en el servei que tenen l’objectiu d’incrementar la recollida selectiva i la participació ciutadana, reduir els abandonaments i millorar la comunicació amb els usuaris.

Aquests ajustos es concreten en la instal·lació de set bústies de residus d’higiene íntima amb control d’accés, que permetran tenir menys bosses a peu de carrer. També s’activa un servei de recollida a domicili per a persones grans o amb mobilitat reduïda i la recollida porta a porta dels residus comercials de totes les fraccions, amb un servei específic d’atenció comercial porta a porta.

La comunicació del servei es reforça amb la posada en marxa d’un servei d’atenció telemàtica i presencial, l’Oficina del Porta a Porta, que se situarà inicialment al carrer d’Anglí, 31, que és on hi ha l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Sarrià – Sant Gervasi. També s’inicia un servei d’atenció i seguiment a peu de carrer i l’activació de l’aplicació web ciutadana porta a porta. Aquesta eina digital és un projecte per impulsar la corresponsabilització i la transparència en la recollida dels residus.

El sistema de recollida selectiva porta a porta al nucli antic de Sarrià Vell va ser el primer que es va desplegar a la ciutat de Barcelona. Va començar el 2018, a partir d’una demanda de l’Associació de Veïns de Sarrià, que va plantejar la necessitat d’un canvi en el sistema de recollida de residus per al barri.

Etiquetes associades a la notícia