S’inicia el procés d’elecció de la Sindicatura de Greuges de Barcelona

A l’estiu, la ciutat tindrà una nova persona al capdavant de la Sindicatura de Greuges de Barcelona. La síndica actual, Maria Assumpció Vilà i Planas, que ocupa el càrrec des de l’any 2010, acaba el segon i últim mandat al capdavant de la institució.

18/01/2021 15:51 h

Ajuntament de Barcelona

El procés d’elecció a la Sindicatura de Greuges ha començat amb la fase de consultes a les entitats inscrites al Fitxer d’entitats ciutadanes. Les entitats han rebut les cartes que les conviden a proposar candidatures per al càrrec.

Aquesta primera fase, que va començar el 15 de gener, tindrà una durada de dos mesos. Tota la informació es troba disponible a la plataforma digital de participació ciutadana Decidim Barcelona, i les candidatures es poden formalitzar a la seu electrònica de l’Ajuntament.

Suport popular per a una institució que defensa els drets i llibertats de la ciutadania

Com ja va passar en el procés d’elecció de l’any 2016, hi haurà una segona fase de suport popular, que anirà acompanyada d’una campanya comunicativa per donar a conèixer les candidatures. Cap al mes d’abril, i a través de Decidim Barcelona, els veïns i les veïnes podran donar suport al candidat o candidata que vulguin. L’any 2016 hi van participar prop de set mil persones.

La fase de suport popular vol acostar la Sindicatura de Greuges a la ciutadania, donar-la a conèixer com a institució municipal que defensa els drets fonamentals i les llibertats públiques davant de l’Administració i potenciar els mecanismes de democràcia activa entre la ciutadania per fer arribar la veu del poble als membres del Ple del Consell Municipal.

L’elecció final es farà a l’estiu, en el marc del Ple municipal.

Etiquetes associades a la notícia