S’obre el període de presentació de candidatures d’start-ups esportives pel programa Sport-Up del BCN Sports Tech Hub

04/05/2021 17:50 h

Martín Roig

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Barcelona Activa, llança un programa nou, Sport-Up, que té com a objectiu donar suport a la creació i al creixement d’empreses en el sector de la indústria esportiva innovadora i tecnològica amb visió global a Barcelona. El programa, que s’emmarca dins del hub de nova creació d’esports, tecnologia i innovació “Barcelona Sports Tech Hub” liderat per l’Institut de Barcelona Esports (IBE), engega la seva fase de selecció de projectes amb l’obertura de presentació de candidatures.

Així, des del 4 de maig i fins al 30 de maig de 2021 es fa la crida per participar en el programa a persones emprenedores i projectes en els àmbits dels wereables, e-sports, digital training, fantasy esport, marketplaces esportius, apps de dades i softwares d’activitat física, eines per a professionals de l’esport i gestió d’espectacles esportius.

Procés de selecció

En una primera fase, s’escolliran 20 projectes inicialment, mitjançant entrevistes amb l’equip gestor. Aquests preseleccionats faran un bootcamp o entrenament intensiu, consistent en quatre dies de treball de modelització del projecte i un Demo Day (presentació de pitches). En finalitzar aquest procés, s’hi presentaran davant un tribunal format per persones de l’ecosistema emprenedor i del sector sportstech.

Desenvolupament del programa

Els 12 projectes escollits en el programa Sport-Up tindran accés a la formació, l’acompanyament, la mentoria personalitzada, amb itinerari segons les necessitats sorgides de cadascun, i les activitats de networking seleccionades expressament per ajudar a desenvolupar els seus projectes i donar suport a la cerca de finançament. A més, tindran accés a un espai de treball a la Incubadora Almogàvers. La primera edició del programa tindrà una durada de 8 mesos, des de juny de 2021 fins al gener de 2022. Arribat el final del programa, Barcelona Activa lliurarà el premi Sport-Up al millor projecte de cada edició, amb una dotació econòmica de 10.000 euros, després que un jurat l’hagi valorat com la iniciativa amb més potencial del programa.

Barcelona referent en el sector sportstech

L’objectiu fonamental d’aquesta acció és desenvolupar un programa referent i d’excel·lència de creació d’empreses en l’àmbit de la indústria tecnològica esportiva, sent així un pol d’atracció per iniciatives de l’àmbit esportiu. D’aquesta manera, Barcelona, en el marc del Barcelona Sports Tech Hub, tindrà un punt de suport a noves iniciatives o de recent constitució per desenvolupar el model de negoci en aquest àmbit, i la ciutat es posiciona per ser un referent europeu en el sector sportstech, en desenvolupar el potencial del teixit empresarial esportiu de la ciutat donant-li suport per tal que neixi i es consolidi amb èxit en una economia global. A més a més, es fomentarà i promocionarà cada projecte entre els diversos col·lectius públics i privats, lligats a la indústria esportiva, la cultura emprenedora i l’esperit empresarial.