Oberta la convocatòria pels Premis Nacionals de Comerç i els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris

28/07/2021 11:39 h

Ajuntament de Barcelona

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), del Departament d’Empresa i Treball, ha obert el termini per participar als Premis Nacionals de Comerç, que atorga la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu d’aquests premis és distingir persones, empreses, entitats del sector i ens públics que, per la seva trajectòria, innovació i adaptabilitat, contribueixen de manera rellevant al prestigi del comerç, particularment del comerç urbà de proximitat. S’estableixen quatre categories: el Premi Nacional de Comerç; el Premi al Comerç més Innovador; el Premi a la Iniciativa Col·lectiva -a la Iniciativa Col·lectiva Territorial i a la Iniciativa Col·lectiva Sectorial- i el Premi a la Gestió Pública en l’àmbit del sector comercial

​Els Premis Nacionals de Comerç consisteixen en uns guardons i diplomes. A més, el Premi Nacional de Comerç té una dotació econòmica de 7.000 euros, mentre que el Premi al Comerç més Innovador rebrà 3.000 euros. 

Enguany, degut a la impossibilitat de celebrar l’any passat l’edició corresponent a l’any 2019 a causa de la pandèmia, s’han convocat conjuntament la 20a i 21a edicions, corresponents als anys 2019 i 2020 respectivament. Per optar als premis -tant del 2019 com del 2020-, s’ha de presentar la sol·licitud telemàticament, amb la documentació que preveuen les bases. 

El termini de presentació de sol·licituds finalitza a les 14:00 hores del 17 de setembre de 2021.

Al mateix temps, també s’ha obert el termini per participar als Premis als Establiments Comercials Centenaris -per guardonar els establiments que hagin fet els 100 o 150 anys durant el 2019 o 2020-. En aquest cas, també s’han convocat les dues edicions amb el mateix termini de presentació. 

Hi poden optar els mercats municipals, les microempreses i les petites empreses de venda al detall o de prestació de serveis a la persona , amb almenys un establiment operatiu a Catalunya obert al públic, amb una trajectòria de cent o més anys. Per exemple, l’any 2016 Fruites Soley del mercat de la Boqueria va ser guardonat pels seus 151 anys d’activitat al servei de les persones. 

Per optar als premis, s’ha de presentar telemàticament la sol·licitud amb la documentació que preveuen les bases. 

Per a qualsevol dubte o pregunta podeu trucar al 93.484.99.97

Etiquetes associades a la notícia