Sóc gran, i què? Desconstruïm estereotips i prejudicis amb les persones grans

29/11/2016 12:46 h

Jesús Martínez

Iniciativa impulsada per la Regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran, amb el suport del Consell Assessor de la Gent Gran, per a qüestionar de forma participada els estereotips i prejudicis que, per raó d’edat, sovint pateixen les persones grans, i reivindicar així el seu dret a la diferència i a la igualtat lluitant contra les discriminacions.

Per a desconstruir estereotips i prejudicis, es promouran diàlegs i debats que ens ajudin en la transformació d’imaginaris i d’actituds. Per aquest motiu, es duran a terme nombroses activitats de sensibilització a tota la ciutat: realització de tallers, difusió d’espots, documentals, i materials gràfics, comunicació a través de webs i xarxes socials.

 

Tallers de Teatre Fòrum

Una de les principals activitats previstes en el projecte “Sóc gran, i què?” és la realització de tallers de teatre fòrum als districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Andreu, per a construir participativament una peça que ens serveixi per al debat entorn de certs temes clau, com ara:

  • Quins estereotips hi ha sobre les persones grans?
  • Pensem que és negatiu fer-se gran, i estem en la constant recerca de «l’eterna joventut»?
  • Hi ha només una manera d’envellir?

 

Com és un taller de teatre fòrum?

És un taller de teatre en què, mitjançant jocs i exercicis teatrals, es prepara una peça que tracta de situacions quotidianes i conflictes relacionats. Al final del procés, es faran diferents presentacions de teatre fòrum.

 

Vine i participa al taller de teatre fòrum «Sóc gran, i què?»

Entre tots i totes, construirem una peça de teatre fòrum en què posarem en comú les múltiples experiències i coneixements vitals, reflexionarem sobre els estereotips i prejudicis relacionats amb l’edat, i sobre com podem desconstruir-los d’una manera lúdica i educativa i compartirem els beneficis de la creació col·lectiva

 

Quina implicació es requereix? Adquirir un compromís d’assistència a les sessions, i moltes ganes de passar-ho bé!

Més informació i inscripcions:

Telèfon: 933 010 060

Correu electrònic: socgran@bcn.cat