Suma’t al cicle d’activitats per l’alimentació sostenible

07/05/2021 09:55 h

Ajuntament de Barcelona


Durant els mesos de maig, juny i juliol la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona i l’Espai Consum Responsable ofereixen el cicle d’activitats “Suma’t a l’alimentació sostenible!” per mostrar com podem transitar cap a una alimentació sostenible.

El sistema alimentari global ens porta a grans desigualtats mundials i a forts impactes negatius en el territori i el medi ambient. Genera pobresa i fam a països del sud global i també és el responsable d’emetre entre el 25% i el 30% dels gasos d’efecte hivernacle (IPCC), a més de ser la raó principal per la qual queda minvada la disponibilitat de sòl forestal per a les espècies salvatges.

Nou equipaments programen més de quinze activitats

Aquest 2021 Barcelona és Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible per impulsar un canvi en el sistema que alimenta la nostra ciutat. A través de xerrades, tallers, concursos, debats o taules rodones, entre els mesos de maig i juliol la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona i l’Espai Consum Responsable ofereixen el cicle d’activitats “Suma’t a l’alimentació sostenible!” per mostrar com podem transitar cap a una alimentació sostenible.

En aquest primer cicle, hi participen nou centres que programaran més de quinze activitats: Centre de la Platja, Torre Baró, Aula Ambiental Bosc Turull, Aula Ambiental Sagrada Família, Aula Ambiental Sant Andreu, Aula Ambiental Ciutat Vella, Vil·la Urània, Can Deu i Espai Consum Responsable, que ajudaran a trobar palanques de canvi que ens ajudin a transformar el sistema alimentari amb el consum diari a les nostres llars.

Podeu trobar tota la programació del cicle i fer les vostres inscripcions a través d’aquest enllaç.

La importància del consum de proximitat

Nosaltres, com a ciutadans i ciutadanes, tenim moltes oportunitats per ajudar que aquest canvi esdevingui real fixant-nos en el nostre consum. Des de la compra fins a la conservació i el rebuig del sobrant, podem ajudar a minimitzar l’impacte negatiu que genera l’actual sistema alimentari a la nostra ciutat.

Comprar aliments ecològics, de temporada o adquirits al mercat del barri, aprendre a fer conserves, ordenar bé la nevera o descobrir nous sabors amb els aliments que sobren normalment. Totes aquestes premisses són idees que podem adquirir per canviar des de les nostres cases el sistema alimentari i ajudar a la nostra ciutat, Barcelona, a transformar-se cap a una ciutat per l’alimentació sostenible.