Talls a l’L5 de Diagonal a Vilapicina per Setmana Santa

Del 9 al 18 d’abril se suspendrà el servei de metro de l’L5 entre les estacions de Diagonal i Vilapicina per renovar-hi 3 quilòmetres de via. Informeu-vos de les alternatives per desplaçar-vos en transport públic.

28/03/2022 09:40 h

Ecologia Urbana

Per obres de millora, el servei de metro de l’L5 quedarà aturat des de l’estació de Diagonal fins a Vilapicina. La resta d’estacions de l’L5 continuen en servei.

L’objectiu d’aquestes actuacions és renovar un total de 3 quilòmetres de via per reduir-hi les incidències i millorar el servei de l’L5, preparar-la per incrementar la freqüència de pas en un futur i extreure el material que conté amiant identificat a l’estació de Maragall.

Les estacions de l’L5 fora de servei del 9 al 18 d’abril, ambdós inclosos, són les següents:

  • Verdaguer
  • Sagrada Família
  • Sant Pau / Dos de Maig
  • Camp de l’Arpa
  • La Sagrera
  • Congrés
  • Maragall
  • Virrei Amat

El metro, la millor alternativa

La millor alternativa per fer aquests trajectes serà utilitzar altres línies de metro que en els propers dies es reforçaran en un 20% per minimitzar l’impacte en els usuaris i usuàries.

Per exemple, des de Diagonal es recomana utilitzar l’L3 per accedir a altres estacions d’intercanvi com Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya, i des d’allà agafar l’L4, L2 o L1 per accedir a les zones afectades.

En el cas de Verdaguer es recomana utilitzar l’L4; en el cas de Sagrada Família, l’L2; a l’estació de La Sagrera es recomana utilitzar les alternatives de l’L1; a Maragall, l’L4, i a Vilapiscina, anar fins a l’estació de Vall d’Hebron i canviar a l’L3.

En els casos de les estacions de Sant Pau / Dos de Maig, Camp de l’Arpa, Congrés o Virrei Amat, es recomana fer a peu el trajecte fins a estacions properes. En la majoria dels casos, això suposa un desplaçament d’entre 6 i 8 minuts. També es pot utilitzar el servei especial de bus.

Línies de bus i servei de bus especial

També es reforçaran les línies de bus H8 (Diagonal / La Sagrera) i D50 (Virrei Amat / Verdaguer), que tenen un recorregut complementari al dels trams afectats. A més, hi haurà un servei de llançadora, amb 30 autobusos articulats que pararan a prop de les estacions de metro del recorregut afectat.

Funcionarà durant l’horari de servei de metro, però no es garanteix l’enllaç entre el metro i el servei especial de bus en les darreres sortides.

Les persones amb discapacitat i/o mobilitat reduïda tenen prioritat a l’hora de fer servir aquest servei.

Planificar el trajecte amb temps

Es recomana a les persones usuàries del servei de metro que durant els propers dies planifiquin les seves rutes amb antelació. Es pot planificar el recorregut a TMB App i tmb.cat, així com al web Com s’hi va.

Per a més informació, també es pot contactar amb TMB a través dels seus canals digitals, tmb.cat. i @TMBinfo, i del telèfon 900 701 149.