Talls de trànsit al carrer de Mallorca a partir de diumenge

Diversos trams del carrer de Mallorca quedaran tallats al trànsit a partir de diumenge, excepte per al veïnat, per construir-hi les sortides d’emergència del túnel d’alta velocitat entre les estacions de Sants i La Sagrera. Es recomana buscar itineraris alternatius.

19/07/2018 16:36 h

Ajuntament de Barcelona

Les afectacions inclouen l’accés al carrer de Mallorca per l’avinguda Meridiana, que mantindrà un carril restringit i exclusiu per als veïns i les veïnes, i els trams Xifré – Dos de Maig i Sicília – Roger de Flor, on, a més del veïnat, hi podran circular els autobusos.

Com a itineraris alternatius, es recomana circular per Aragó, Concepció Arenal i Sant Antoni Maria Claret, o Navas de Tolosa i Bilbao.

La Guàrdia Urbana hi desplegarà un dispositiu especial per facilitar la circulació. En tot moment es garantiran els accessos als aparcaments, edificis i equipaments.

Afectacions a la xarxa de bus

Un total de nou línies d’autobús veuran afectat el seu recorregut amb motiu del tall viari. En concret, les línies H10, 33, 34, B24 i N9 es desviaran per Meridiana-Aragó-Diagonal; una parada de les línies 19, 50 i 51 es desplaçarà de Mallorca a Sicília, i la línia 101 es desviarà per Sicília – Sant Antoni Maria Claret.

Fins a finals d’any

Les afectacions al trànsit del carrer de Mallorca començaran diumenge, 22 de juliol, a primera hora del matí. Els treballs s’emmarquen en la segona fase d’obres d’Adif de construcció de les noves sortides d’emergència del túnel d’alta velocitat entre les estacions de Sants i La Sagrera, que s’ubicaran a les cruïlles de Mallorca amb Nàpols i de Mallorca amb Independència.

L’actuació, que s’allargarà fins a finals d’any, consisteix a preparar el terreny per a la perforació que es farà més endavant.

Més obres d’estiu

Durant els mesos d’estiu s’intensifiquen les obres a la ciutat perquè és el període de l’any amb menys activitat ciutadana. Enguany, a més de les afectacions al carrer de Mallorca, destaca l’inici de la transformació de l’avinguda Meridiana i els treballs al nou parc urbà de les Glòries.

En total, s’han programat un centenar d’obres d’estiu, majoritàriament petites intervencions d’urbanisme social, com millores de mobilitat, seguretat viària, pavimentació, accessibilitat, serveis urbans, mobiliari urbà i àrees verdes, que beneficien el dia a dia del veïnat.

Etiquetes associades a la notícia