Tancament cautelar de la botiga de venda d’animals Ladridos

El districte de Nou Barris ha ordenat, per via d’urgència, el cessament cautelar de l’activitat de la botiga d’animals Ladridos i s’ha procedit a precintar les instal·lacions de venda i estada d’animals.

04/03/2021 14:24 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta mesura es pren després que una primera inspecció, la setmana passada, hi detectés incompliments importants, i se suma a l’expedient sancionador que està en curs en aplicació de l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals.

La inspecció tenia com a objectiu garantir que es compleixen tant la normativa d’instal·lacions com els requeriments de salut dels cadells a la venda: que no tinguin menys de 8 setmanes, que no estiguin més de 3 setmanes a la botiga, que tinguin totes les vacunes en regla i que rebin l’atenció veterinària que requereixen.

Als incompliments detectats per la Guàrdia Urbana i el Departament de Gestió i Protecció dels Animals s’hi afegeixen un seguit de noves denúncies de persones que, alertades per la notícia, asseguren haver comprat animals malalts en aquesta botiga.

Un cas semblant a l’Eixample

Paral·lelament, el districte de l’Eixample està acabant l’expedient de cessament de l’activitat de la botiga Bitxets, pels mateixos motius, arran dels fets evidenciats pels serveis de protecció dels animals i la GUB en la inspecció realitzada el desembre passat, en què es van intervenir 34 cadells.

Des del 2013 s’han tancat nou botigues per incompliments de l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals i s’han intervingut més de nou-cents cadells.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades