Els i les joves de Barcelona, compromesos amb l'antimasclisme

28/11/2019 10:50 h

Joventut

 

En motiu del 25N, els serveis d’informació juvenil de Barcelona, als seus espais d’atenció a cada districte -des dels Punts infoJOVE (PIJ)– i als instituts -des dels Punts “Jove, Informa’t i Participa” (JIP)-, han dinamitzat activitats, jornades i tot tipus d’espais de reflexió i reivindicació, sumant-se a la campanya “El present és feminista”.

Durant la setmana del 25 al 29 de novembre, per exemple, els equips dels Punts JIP han dut a terme 90 activitats, treballades conjuntament amb els i les estudiants dels centres.

Amb la participació activa de 1200 joves, les intervencions han complerts els objectius de:

  • Informar sobre serveis de prevenció i atenció contra la violència masclista, adreçats a adolescents i joves, a dones i homes, així com altres recursos específics que la ciutat ofereix.
  • Diferenciar i identificar els tipus de violència.
  • Oferir eines per a la detecció de situacions de violència.
  • Apoderar als i les joves per poder respondre davant una agressió masclista.
  • Analitzar les pròpies conductes en relacionar-nos amb nosaltres i els altres.

Les activitats formen part del conjunt de propostes que, aquest curs 2019-2020, els Punts JIP han realitzat, basant-se en experiències properes als nois i noies i, per tant, de fàcil comprensió. Apostant per reflexionar des de la millora i no des de la criminalització, inclouen des de tallers de xapes per convidar a la reflexió entorn les violències, a jocs de relació de violències, “icebergs” de violència…

Rebutja la violència masclista!

Control, desconfiança, atacs de gelosia, exigències, egoisme, obligació de fer coses que no et venen de gust, riure’s de tu… Encara que no t’ho sembli, de vegades tens la violència masclista molt més a prop del que et penses.

Si creus que tu o algú del teu entorn la podeu estar patint, sigui en les relacions de parella, entre les teves amistats, les companyes o els companys de classe o persones conegudes, ara és el moment d’aturar-la.

L’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de totes les noies i els nois víctimes de situacions de violència masclista el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida Jove (SARA Jove), on trobaràs suport, assessorament i alternatives sobre com actuar i com enfrontar-t’hi.

Visita el web BCN Antimasclista, per a informació.

Etiquetes associades a la notícia