Oberta la convocatòria del premi 25N

A partir d’avui, i fins al 19 de setembre, els projectes que treballin en la prevenció de les violències masclistes ja es poden presentar al premi 25N, un guardó que s’entrega cada any amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

01/09/2022 12:28 h

Mireia Alonso

Aquest any, amb el lema “Sumant aliances contra el masclisme”, l’objectiu del premi 25N és donar suport a projectes que treballin la prevenció de les violències masclistes en quatre dels grans àmbits en què les dones i la ciutadania en general desenvolupen gran part de la seva vida quotidiana.

    • El comerç: botigues, centres i eixos comercials.
    • La cultura: cinemes, teatres, museus, centres de creació, etcètera.
    • L’esport: agrupacions esportives i clubs de territori, equipaments esportius, etcètera.
    • L’educació: associacions de famílies i d’alumnes, associacions de professorat, entitats de lleure, etcètera.

L’objectiu de la convocatòria és oferir recursos econòmics i suport institucional al projecte guanyador, que haurà de ser inèdit o trobar-se en la fase inicial de desenvolupament.

La dotació del premi és de 15.000 euros i el termini de presentació de les propostes comença el dia 1 de setembre i acaba el 19 de setembre de 2022. Les bases i la informació de la convocatòria estan publicades al web del premi 25N

El guardó s’atorga des de l’any 2005 amb l’objectiu de reconèixer i impulsar iniciatives que defensen els drets i les llibertats de les dones i combaten les violències masclistes en tots els àmbits de la vida. Cada edició s’especialitza en un tema o un públic específic, i després de setze edicions s’han desenvolupat projectes que lluiten contra el ciberassetjament, la violència contra les dones migrants o les agressions a l’espai públic.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades