El Bloc 17 es queda a Horta

El Bloc 17, un edifici clau per a l'associacionisme juvenil d'Horta, seguirà sent del barri. S'inicien els tràmits per adquirir l'immoble, actualment propietat d'una entitat bancària, i consolidar així un equipament que faci créixer el teixit associatiu juvenil.

15/02/2018 16:58 h

Redacció

L’any 1979 el propietari de l’edifici va llegar-lo a una entitat bancària amb la condició que s’utilitzés per promoure l’associacionisme i la cultura catalana. En aquest marc, el Bloc 17 va esdevenir un viver d’entitats juvenils, que han anat creixent amb l’immoble i l’utilitzen per dur-hi a terme els seus projectes de lleure, cultura i associacionisme.

Amb els moviments de les caixes d’estalvis, el Bloc 17 va passar a mans del BBVA, i davant la incertesa sobre el futur de l’edifici per la possibilitat que es vengués a compradors externs, les entitats juvenils, amb el suport d’associacions i de veïns i veïnes del barri, van crear la Plataforma Defensem Bloc 17 a fi de reclamar solucions que permetessin seguir creant teixit associatiu al barri i continuar amb un espai on desenvolupar els seus projectes.

El Districte d’Horta-Guinardó va començar a treballar amb la voluntat de mantenir aquest espai, per la seva condició de centre neuràlgic de l’associacionisme juvenil. Des del mes de novembre s’han dut a terme reunions amb els seus representants i amb la propietat per acordar una sortida.

Amb l’acord d’adquisició de l’edifici, una tasca conjunta entre el Districte i l’Àrea de Drets Socials, es destinarà 1 milió d’euros per fer efectiva la compra del Bloc 17 i posar-lo a disposició de la ciutadania.

Un bloc amb història

El Bloc 17, conegut així per la seva situació al número 17 de la plaça d’Eivissa, a Horta, fa 30 anys que està gestionat pel moviment juvenil del barri, aplega les activitats de fins a 25 associacions i col·lectius i és la seu d’algunes d’aquestes agrupacions, com els Diables d’Horta, el Queixal d’en Xöves, l’esplai Isard-Flor de Neu, el Casal Popular La Merci o l’Ateneu Popular La Bugadera.

L’edifici té 881 metres quadrats distribuïts en quatre pisos, dos dels quals estan destinats a habitatge, i la resta, a l’ús juvenil. Des del 1988, a més, s’hi troba el Consell de la Joventut del Districte (CJD7), l’única entitat federativa juvenil originària dels anys vuitanta que queda a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia