Obertes les inscripcions per al primer Saló de l’Ocupació Juvenil

La Setmana de la Formació i el Treball inclou aquest any un nou saló, els dies 14, 15 i de 16 de març. El Saló de l’Ocupació Juvenil se suma així al Saló de l’Ensenyament i al Saló Futura a la Fira de Barcelona, amb la voluntat de promoure l’ocupació de qualitat entre els joves de 16 a 35 anys i la intenció d’esdevenir un gran punt de connexió entre la població jove i tota l’oferta formativa i laboral.

01/03/2018 10:07 h

Redacció

Els més de set mil visitants que s’hi esperen ja poden inscriure’s-hi gratuïtament accedint al web del saló.

El saló distribuirà la seva oferta de recursos i serveis en vuit grans àrees d’especialitat i oferirà més de 170 activitats per facilitar als visitants tota la informació sobre els serveis públics municipals de recerca de feina, assessorar-los sobre els seus drets i deures laborals, descobrir-los noves ocupacions i oficis o convidar-los a treballar en xarxa i a obrir-se al món de l’emprenedoria.

Una cinquantena d’entitats del tercer sector i altres agents hi participaran mitjançant dinàmiques, experiències i xerrades, i també hi presentaran propostes, projectes i serveis com, per exemple, programes de formació i d’inserció laboral o programes de segones oportunitat educatives.

També prendran part en el saló empreses de diferents sectors professionals, en un espai on els joves podran informar-se sobre quins són els processos de selecció que tenen oberts i quines competències valoren més en els professionals que incorporen.

Coorganitzat per Barcelona Activa i el Departament de Joventut de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona en el marc del Pla per al foment de l’ocupació juvenil de qualitat 2016-2020, el saló té lloc després que durant el darrer trimestre del 2017 es registrés una taxa d’atur juvenil del 22,2% a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia