Ampliació de l’oferta educativa i mesures per combatre la segregació per al curs 2018-2019

El Consorci d’Educació de Barcelona ha presentat un paquet de mesures destinades a reforçar l’atenció a les famílies en una situació social desfavorida i a ampliar l’oferta educativa en centres d'educació primària i secundària. A més, s’impulsaran accions informatives mitjançant la campanya "En l’educació, fem equip", per guiar les famílies en el procés de preinscripció, amb la finalitat de garantir la igualtat d’oportunitats pel que fa a l’accés a l’educació.

28/02/2018 18:32 h

Redacció

Nous centres educatius i ampliació de grups

En resposta a l’augment continuat del nombre d’escolars durant els darrers cursos, el Consorci d’Educació obrirà dos nous centres educatius públics a Sant Martí: l’Escola Auditori, amb dues línies, i l’Institut 22@, amb tres línies. A més, es crearà un nou grup als instituts Poeta Maragall, Juan Manuel Zafra, Infanta Isabel d’Aragó, Fort Pius, Pau Claris, Alzina i Martí Pous, on també es crearà una línia addicional.

Lluitar contra la segregació escolar

Amb l’objectiu d’avançar en l’equitat i la dessegregració, el proper curs escolar es posarà en marxa la reserva de places per a alumnat amb necessitats educatives específiques (NEE). La mesura s’ha dissenyat de manera conjunta amb l’Institut Municipal de Serveis Socials i estarà destinada a 194 alumnes amb NEE derivades de discapacitats i 1.004 alumnes amb NEE fruit de situacions socials desfavorides.

“En l’educació, fem equip”

La campanya de preinscripció escolar es reforça amb millors eines informatives per acompanyar les famílies durant tot el procés. Sessions informatives de districte, la Guia de preinscripció 2018-2019, un vídeo tutorial o l’obertura de dues noves oficines d’escolarització —a Nou Barris i a Sant Andreu— són algunes de les accions destinades a facilitar a la família la tria del centre educatiu, que se sumen a les sessions de portes obertes que han tingut lloc durant les darreres setmanes. A més, es posarà una atenció especial a les famílies amb dificultats, amb l’objectiu que completin la preinscripció en el període establert, i així promoure un accés igualitari de la tria dels centres.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades