Nova oferta pública d'ocupació per a l'atenció ciutadana i els serveis bàsics

La convocatòria, que reforça especialment l'atenció ciutadana i els serveis bàsics, permetrà reduir l'externalització i estabilitzar la plantilla per millorar els serveis a la ciutadania. Les bases i els terminis es començaran a publicar aquest mes. En total, durant aquest mandat s'han aprovat 2.421 places d'oferta pública, la convocatòria més àmplia feta mai a l'Ajuntament de Barcelona.

25/02/2018 12:38 h

Redacció

Aquest any es convocaran 1.392 places d’oferta pública d’ocupació, que formen part de les places aprovades el mes de desembre. Concretament, es convocaran 165 places en l’àmbit de l’educació primària i secundària, 250 de personal de les escoles bressol, 168 per als equips de serveis socials i 18 en l’àmbit de la salut pública.

A més, hi haurà 423 places de l’àmbit de la gestió, l’administració i el dret, i 153 de tècnics en enginyeria i arquitectura.

També es reposaran 150 places de la Guàrdia Urbana i 79 dels Bombers.

Tota la informació es podrà consultar al web d’oferta pública d’ocupació de l’Ajuntament.

Rècord de places per millorar els serveis

Entre el 2015 i el 2018, durant aquest mandat, s’han aprovat 2.421 places d’oferta pública, que majoritàriament es convocaran abans del final del mandat. Es tracta de la convocatòria més àmplia feta mai a l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu és aturar la reducció de treballadors i treballadores que hi ha hagut durant els últims mandats amb la no restitució de les vacants generades per jubilacions o altres baixes per tal de millorar el servei a la ciutadania. Amb l’oferta de places previstes s’estabilitzarà la plantilla, es cobriran les baixes i les jubilacions i es reduiran un 70% els contractes temporals.

A aquestes places d’oferta pública, cal sumar-hi les 23 borses de treball que s’han anat convocant durant el mandat actual i que han permès incrementar la plantilla en un miler de persones. Totes dues iniciatives formen part del Pla de recursos humans 2016-2019.

La convocatòria ha estat negociada i acordada amb els sindicats presents a la Mesa General de Negociació.

Etiquetes associades a la notícia