Un nou espai per al veïnat de la Sagrada Família

L'Ateneu de la Sagrada Família cada cop és més a prop d'esdevenir una realitat, ja que els propers dies s'iniciaran les obres per adequar el futur equipament per a les entitats i els veïns i les veïnes del barri. D'aquesta manera es posarà fi a una necessitat d'espai llargament reivindicada al barri.

28/02/2018 19:06 h

Redacció

L’origen d’una reivindicació

La recuperació d’un espai com aquest per al barri acosta el procés al final d’un llarg camí de lluita i reivindicació veïnal. El projecte va néixer arran de la mobilització de la plataforma “Recuperem el Niza”, que no tan sols treballava per recuperar l’antic cinema, sinó que també reclamava espais per a equipaments en un barri on “la pressió turística fa més necessari que mai mantenir el teixit veïnal viu”, segons ha afirmat el regidor de l’Eixample, Gerardo Pisarello, durant la visita a l’espai abans que comencin les obres.

Davant de la impossibilitat d’adquirir el Cinema Niza per raons jurídiques, va sorgir la necessitat de realitzar un treball conjunt entre el Districte i la plataforma veïnal per trobar una alternativa d’espais. Finalment, el Govern municipal va adquirir un local al carrer de Nàpols, tot just fa un any.

A partir d’aleshores, la plataforma ciutadana Grup Ateneu Barri, que aplega desenes d’entitats de la cultura popular, associatives, educatives, esportives i juvenils del barri, va realitzar un treball de debat col·lectiu per definir i decidir els usos de l’espai, que es materialitzaran a través de les obres que comencen.

El futur ateneu

El local està situat a la planta baixa del número 268 del carrer de Nàpols i ocupa una extensió de 1.350 metres quadrats. Es preveu que les actuacions de millora s’acabin d’aquí a nou mesos, i l’espai s’organitzarà en tres zones diferenciades.

A la primera zona hi haurà diferents espais connectats per una àrea d’estada. Així, s’hi construirà un espai d’exposicions, un espai social, un de multimèdia i un darrer per a l’administració. En la zona central hi haurà, a més dels serveis, dos patis que aportaran llum natural al local. En la part posterior de l’equipament s’aixecarà un auditori amb capacitat per a 300 persones, una demanda específica de les entitats, dues aules i tres bucs d’assaig, amb els seus respectius camerinos i un magatzem per a instruments musicals.

El pressupost previst per a les obres és de 2.349.000 euros.

Notícies relacionades