Activada l'alerta per neu i gel

Davant la possibilitat que nevi en qualsevol punt de la ciutat o que es puguin formar plaques de gel per la forta baixada de les temperatures, s'ha activat en fase d'alerta el Pla d'actuació municipal per neu i gel.

26/02/2018 16:01 h

Redacció

En episodis de nevades lleus i formació de gel es recomana, per prevenció, vestir roba i calçat adequats per al mal temps i la neu, desplaçar-se en transport públic, preferentment en metro, i evitar l’ús del vehicle privat, a més de no circular per les carreteres que travessen la serra de Collserola.

També cal no mullar o regar els carrers per evitar la formació de plaques de gel, i en cas que s’acumuli neu als terrats o balcons, no llançar-la a la via pública.

Els equips municipals estan activats i preparats per escampar sal i retirar la neu en cas que sigui necessari, i els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana han reforçat els seus serveis. S’ha tirat sal als punts més conflictius, els més ombrívols, amb grans pendents i peralts, i en parades d’autobús.

Paral·lelament, s’ha activat l’operació fred, amb el reforç dels equips d’emergències socials per detectar persones sense llar que pernocten a la via pública i oferir-los allotjament en un centre municipal.

Per a més informació, es poden fer consultes mitjançant els telèfons 010 i 012.

Consorci d’Educació

Per a aquest dimecres, 27 de febrer, la previsió és que els centres obrin amb normalitat i es recomana a les direccions que avui informin les famílies dels consells de Protecció Civil per accedir als centres: preferència pel transport públic davant del privat i del transport subterrani davant del de superfície. Qualsevol variació respecte a les previsions i recomanacions serà publicada al web del Consorci.

La suspensió del transport escolar que ha portat a terme Protecció Civil inclou també la ciutat de Barcelona.

Consells de Protecció Civil

Consulteu al web de Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya els consells en casos de nevada i fred intens.

Actualització: El 28 de febrer a les 16.40 s’ha desactivat el Pla d’emergència municipal per a neu i gel. Des que es va activar l’alerta els equips municipal han estan activats i preparats per actuar en cas necessari. S’han escampat 190 tones de sal a la ciutat per prevenir els efectes de la neu i gel sobre la mobilitat i s’hi han dedicat més de 80 operaris amb 20 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal.

 

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades