Compromís contra els discursos xenòfobs i racistes en campanya electoral

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB) ha demanat a les forces polítiques que participaran en les eleccions generals del 10 de novembre que no facin discursos estigmatitzadors ni estereotipats sobre les persones migrades i racialitzades, ni durant la campanya electoral ni després.

24/10/2019 16:38 h

Ajuntament de Barcelona

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona ha posat l’èmfasi en els discursos xenòfobs i racistes que afecten els joves menors no acompanyats. Demana, a més, que els partits polítics fomentin l’empoderament i promoguin la representació d’aquests joves en tots els àmbits socials, inclosos els mateixos partits.

La petició del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona s’ha fet mitjançant una declaració institucional que es llegirà al Ple municipal del mes d’octubre. Les entitats i tots els grups municipals l’han signat per mostrar el compromís de l’Ajuntament amb la lluita contra les desigualtats, el racisme i la xenofòbia.

En concret, la declaració institucional demana:

  • Que les formacions polítiques que es presentin a les eleccions generals no reprodueixin discursos racistes ni xenòfobs, ni durant la campanya ni després.
  • Que no es facin discursos criminalitzadors i estigmatitzadors dels menors migrats sense referents.
  • Que es denunciïn amb les accions judicials oportunes totes les conductes que promoguin l’odi o atemptin contra la dignitat de les persones a la ciutat de Barcelona.
  • Que s’ofereixi suport jurídic i acompanyament psicosocial a les víctimes de situacions de discriminació i delictes d’odi per raó del lloc d’origen, l’ètnia o la creença religiosa.
  • Que es vetlli perquè l’ús de l’espai públic que les formacions polítiques facin durant la campanya electoral de les eleccions generals sigui respectuós amb els drets humans.

Etiquetes associades a la notícia