Deu anys celebrant la diversitat

Del 22 al 25 de febrer la ciutat celebra el Dia de la Diversitat amb un programa d’activitats per conscienciar i sensibilitzar la població adolescent en matèria de drets humans. Es tracta del desè aniversari d’aquesta jornada, que enguany anirà acompanyada d’un documental per reivindicar la trajectòria del Dia de la Diversitat com a eina de reflexió i conscienciació sobre els drets humans.

22/02/2021 17:41 h

Ajuntament de Barcelona

En els propers dies, estudiants d’entre 12 i 18 anys de la ciutat treballaran per conèixer els drets humans i les entitats de referència que hi treballen a través de jocs, dinàmiques, tallers i altres activitats. Aquest espai de reflexió i debat vol ser un impuls per al desenvolupament d’una ciutadania activa, basada en el respecte a l’altre, la solidaritat, el compromís i el pensament crític.

Un viatge a través dels 10 anys de celebració

Per celebrar aquesta xifra rodona, el consistori ha preparat el documental 10 anys del Dia de la Diversitat. El projecte audiovisual reivindica aquesta jornada com a eina de reflexió i conscienciació, i mostra alhora el potencial de les entitats i de la ciutadania activa com a motors de la transformació social. El documental es veurà a les aules a l’inici de les Jornades del Dia de la Diversitat.

Una edició adaptada a la situació sanitària

La situació provocada per la covid-19 ha fet que el Dia de la Diversitat se celebri de manera virtual. El programa d’enguany té tres moments destacats:

  • Activitat 1. Quins són els drets fonamentals?
    Abans del Dia de la Diversitat, l’alumnat ha descobert a l’aula quins són els drets fonamentals recollits a la Declaració universal dels drets humans i ha debatut sobre ells. En aquesta activitat, els i les joves escullen el projecte en què treballaran al llarg del curs i la forma artística que utilitzaran.
  • Activitat 2. Jornades del Dia de la Diversitat
    L’acte central del projecte es durà a terme des de la plataforma Zoom, del 22 al 25 de febrer. A través d’accions i tallers proposats per les entitats i associacions de la ciutat que treballen pels drets humans, l’alumnat i el professorat coneixen la tasca que desenvolupen.
  • Activitat 3. Creem la Guia jove del Dia de la Diversitat
    Un cop acabades les activitats del Dia de la Diversitat, els i les joves treballaran per concloure la proposta artística escollida. El material resultant servirà per configurar la Guia jove del Dia de la Diversitat, un producte interactiu i visual que té per objectiu la promoció, sensibilització i difusió dels drets humans.

El Dia de la Diversitat l’organitza el Departament de Promoció de la Infància de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació, el suport de l’Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA) i la participació de 21 d’entitats de la ciutat que treballen a favor de la defensa dels drets humans.

Etiquetes associades a la notícia