El benestar emocional dels joves al centre en el Dia Europeu de la Informació Juvenil

Avui, 17 d’abril, se celebra el Dia Europeu de la Informació Juvenil amb el lema “Descobreix el teu ser interior. Parla”, i el servei municipal InfoJove ha preparat activitats i material amb eines i recursos per fomentar el benestar emocional de la població jove de la ciutat.

17/04/2021 11:24 h

Ajuntament de Barcelona

L’any 2020 ha estat marcat per la pandèmia de la covid-19. A causa d’aquesta situació, el benestar emocional ha deixat de ser un tabú i s’ha convertit en un tema recurrent en les converses de l’àmbit professional i privat de la població més jove.

Per commemorar el Dia Europeu de la Informació Juvenil, i per conscienciar sobre el dret dels joves a accedir a una informació completa i fiable i per reconèixer la tasca dels treballadors i treballadores d’aquest àmbit, l’Ajuntament, concretament els serveis infoJOVE i “Aquí t’escoltem”, ha preparat una sèrie d’activitats i material divulgatiu per enfortir les habilitats personals i socials i fomentar el creixement personal dels joves de la ciutat. En concret:

  • Una activitat virtual que recollirà expressions artístiques de joves que mostren les seves emocions a través de dibuixos, frases, dansa, vídeos o cançons que es compartiran a Instagram amb l’etiqueta #InfoJOVEemociona.
  • Un joc interactiu per ajudar els joves a arribar als diferents serveis a través de diverses preguntes. Hi ha dos tipus de jocs, un per a joves de menys de 16 anys, centrat en recursos acadèmics, benestar emocional, voluntariat i associacionisme, i un per a joves de més de 17 anys, amb serveis i recursos d’orientació laboral, mobilitat internacional o habitatge.
  • Un vídeo conjunt dels serveis infoJOVE per donar a conèixer el que ofereixen, especialment  l'”Aquí t’escoltem”.
  • Una animació interactiva a les xarxes socials per mostrar als joves els serveis i l’ajuda que poden trobar al seu punt infoJOVE.

Al costat de la població més jove durant la pandèmia

Els serveis infoJove han treballat durant la pandèmia per oferir als més joves, tant de manera presencial com en línia, les eines i els recursos necessaris per ajudar-los a identificar les diferents emocions que han sentit durant l’any, sempre guiats per un equip de professionals.

Durant l’any 2020 els serveis infoJOVE han atès 113.735 demandes, les assessories especialitzades han fet gairebé 9.000 atencions i s’han incrementat en un 11,5% les sessions individualitzades respecte a l’any 2019. D’altra banda, durant el 2020 el Servei per a Adolescents i Famílies ha registrat un total de 9.702 consultes, de les quals més de 2.100 han estat atencions individuals a adolescents al servei “Aquí t’escoltem”, un 46% més que l’any anterior.

Etiquetes associades a la notícia