Més de cinquanta activitats per orientar els joves sobre el seu futur acadèmic

La 13a edició de la campanya “In-forma’t” tindrà lloc del 26 de gener al 25 de març amb la majoria d’activitats en format virtual.

25/01/2021 13:42 h

Oriol Bosch

La campanya “In-forma’t” presentarà en aquesta 13a edició més de cinquanta activitats destinades a informar els adolescents, joves, famílies i professionals sobre les opcions formatives que poden trobar als centres educatius de Barcelona. L’objectiu principal és orientar els i les joves sobre els itineraris acadèmics i professionals que s’adapten millor als seus perfils i interessos. En l’edició anterior hi van participar gairebé sis mil joves, que van valorar la campanya amb una puntuació de 9 sobre 10.

Enguany les activitats tindran lloc del 26 de gener al 25 de març i la majoria seran en format virtual, seguint les recomanacions sanitàries per prevenir la covid-19. Així doncs, les trobades s’emetran en obert a través dels canals de Youtube i Twitter dels serveis infoJOVE de Barcelona (@infojoveBCN).

Les activitats programades que s’organitzen als deu districtes de la ciutat s’agrupen en quatre àmbits:

  • Qui soc i què m’agrada? Tallers i dinàmiques d’autoconeixement i descoberta del perfil acadèmic i professional.
  • Quins camins puc escollir? Xerrades sobre les diferents vies d’accés als estudis que hi ha i els requisits per arribar als objectius acadèmics de cada un.
  • Quina oferta hi ha? Informació sobre la formació reglada i no reglada, a càrrec de personal docent.
  • És com m’ho imagino? Activitats per complementar la informació rebuda amb altres joves estudiants i amb personal d’empreses i entitats. Enguany, les visites “Explora” es realitzaran de manera virtual.

A més, s’ha editat per segon any consecutiu, amb la col·laboració del Consorci d’Educació, la Guia d’estudis postobligatoris 2021-2022, amb totes les opcions que els i les joves tenen a l’abast per seguir diferents itineraris formatius. Com a novetat, s’han elaborat un seguit de recursos audiovisuals amb un vídeo tutorial sobre els diferents itineraris acadèmics i clips infogràfics sobre temes d’autoconeixement i presa de decisions.

A banda de la programació en obert, la campanya també inclou un catàleg de càpsules informatives d’orientació acadèmica a demanda, on s’ofereixen sessions d’autoconeixement, itineraris acadèmics un cop acabats els diferents estudis reglats (ESO, CFGM, batxillerat i CFGS) i informació per a la presa de decisions. L’any passat es van desenvolupar 143 tallers en 61 centres i entitats educatives de la ciutat.

La campanya “In-forma’t” és fruit del treball conjunt del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona, Barcelona Activa, la Fundació BCN Formació Professional i el Servei per a Adolescents i Famílies (SAIF) de l’Ajuntament de Barcelona.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades