Més de cinc-centes activitats per fomentar la lectura

El Programa d’acció lectora de Barcelona arriba a la segona edició amb més de cinc-centes activitats per a totes les edats i les diferents realitats socials del territori. Un centenar d’escriptors participaran en les activitats de l’edició d’enguany, que tenen l’objectiu d’impulsar la lectura i difondre el patrimoni literari de Barcelona. Per dur-les a terme s’han adquirit tres mil llibres.

25/10/2019 14:02 h

Ajuntament de Barcelona

El Programa d’acció lectora, impulsat per l’Oficina Barcelona Ciutat de Literatura de la UNESCO i per Biblioteques de Barcelona, posa de manifest l’aposta municipal per la lectura. Es duran a terme més de cinc-centes propostes, articulades al voltant de dotze accions, que abasten totes les edats i les diferents realitats socials de la ciutat.

El programa vol eixamplar l’activitat de foment de la lectura constituint-se com una eina de ciutat que focalitzi tots els barris i districtes i que complementi el treball i l’esforç de les biblioteques públiques de la ciutat. S’actuarà de manera més intensa a les zones de la ciutat amb necessitats especials d’impuls de la lectura. També es prioritzaran les activitats destinades als col·lectius que no disposen de les condicions més favorables per consolidar els hàbits lectors.

Novetats de l’edició d’enguany

El programa aposta per donar continuïtat a alguns dels seus projectes més importants, ampliar-ne d’altres i incorporar quatre propostes noves per ampliar els espais lectors de la ciutat, augmentar les accions de foment de la lectura en l’àmbit educatiu i dur a terme accions de promoció de la lectura en el marc dels festivals literaris de la ciutat.

1. Naturalitzar la presència de la lectura al carrer

S’instal·laran quatre llibreries mòbils, amb una capacitat de 120 exemplars aproximadament, als barris de Sant Antoni i el Poblenou. Els llibres estaran a lliure disposició dels ciutadans i ciutadanes en diferents franges horàries segons la disponibilitat de les entitats que hi participen.

2. Obrir els museus al debat literari

Onze museus i espais patrimonials de la ciutat oferiran durant tot el curs sessions dels clubs de lectura de les biblioteques. En total, seran trenta sessions per debatre sobre llibres vinculats a les col·leccions permanents o les exposicions temporals.

3. Lectures a escoles d’adults

Vuit centres de formació de persones adultes introduiran dinàmiques per promocionar la lectura en cicles de formació instrumental, cicles de secundària i cicles de llengua anglesa.

Els tres projectes es desenvoluparan creant grups de lectura a l’aula i amb una activitat conjunta per a tots tres projectes: el comentari i debat a l’aula sobre els textos que hagin llegit.

4. Interrogatori de tercer grau

Durant la propera edició del festival BCNegra es posarà en marxa un projecte pilot amb què es faran dinàmiques de grup de lectura i treball per apropar dos-cents nois i noies de segon i sisè de primària i de tercer i quart d’ESO a personatges de la ficció de la literatura negra.

Coneixeu el Programa d’acció lectora en detall.

Etiquetes associades a la notícia