Més de mig centenar de bèsties festives al Bestiuari 2019

Dissabte 6 d’abril, el Parc de Sant Martí s’omplirà de figures de bestiari vingudes de tots els territoris de parla catalana.

02/04/2019 14:11 h

Districte Sant Martí

La trobada Bestiuari està impulsada per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, amb el suport del Districte de Sant Martí, i es preveu la implicació directa d’una trentena d’entitats i comerços dels barris de Sant Martí de Provençals i la Verneda i la Pau. Hi participaran una cinquantena d’associacions del món del bestiari festiu, vingudes d’arreu dels Països Catalans, amb l’oferiment d’una seixantena de bestiari amb pirotècnia. S’espera que només les entitats participants desplacin a més de 1.500 persones per a fer possible aquesta trobada.

Bestiuari 2019
Parc de Sant Martí

Dissabte 6 d’abril, de 10 a 22 h

Programa d’actes

10.00 h Plantada de Bèsties de ciutat de Barcelona.

11.00 h Espai familiar. Tallers i activitats per a la mainada a càrrec de: Casal de Via Trajana, Grallers i Colla Gegantera Verneda – Sant Martí, Institut Bernat Metge, Escola Arc de Sant Martí, Escola La Pau, Escola els Horts, Escola La Palmera, Institut Salvador Seguí i Escola sardanista La Palmera

12.00 h Cercavila de cultura popular i ballades de lluïment. A càrrec de: tabalades, Espiadimonis de Sant Martí, Drac Trajana, Escola Sardanista la Palmera, Cuca de l’escola Els Horts i Colla Gegantera Verneda – Sant Martí.

17.00 h Plantada de bèsties dels Països Catalans

19.00 h Correfoc Bestiuari. Sortida del Parc de Sant Martí i arribada a la plaça de la Gàbia.

20.30 h Ballades de lluïment, a la plaça de la Gàbia.

21.30 h Final de festa, a la plaça de la Gàbia.

Segons expliquen els organitzadors, el Bestiuari s’inspira en l’esperit d’una gran trobada de bestiari que es va fer l’any 2007 al barri del Poblenou i que va aplegar a un centenar de peces. També vol ser una alternativa a les trobades de bestiari que es fan a la ciutat per les festes de Santa Eulàlia i la Mercè, on només hi participen figures de Barcelona.

Durant els dies previs a la trobada, s’hi poden veure bèsties exposades en les entitats que hi col·laboren: casals de barri, IES i escoles, entre d’altres. També s’han organitzat diverses mostres divulgatives i fotogràfiques sobre bestiari, projeccions de documentals, col·loquis, tallers infantils, etc.

Consulta la programació completa
(veure arxiu adjunt)