Nou programa per revertir la fuga de talent jove de l’última dècada

Barcelona Activa i el Departament de Joventut posen en marxa el programa “Retorn amb oportunitats” amb l’objectiu de facilitar la tornada de joves qualificats que van emigrar arran de la crisi del 2008 per aconseguir una oportunitat laboral o millorar les seves condicions de treball.

08/11/2021 13:08 h

Ajuntament de Barcelona

El programa va dirigit a joves d’entre 18 i 35 anys amb residència a l’estranger com a mínim d’un any i que hagin nascut, viscut, estudiat o treballat a Barcelona o la seva àrea metropolitana.

Per recuperar la fuga de talent de l’última dècada, el programa ofereix serveis de mediació laboral, assessorament i acompanyament integral durant el procés de recol·locació, així com suport en l’emprenedoria, per tal de donar al jovent eines i capacitats per desenvolupar els seus projectes a Barcelona. En aquest programa participa el projecte Volvemos.org, que des del 2016 ha contribuït al retorn de treballadors i treballadores i ha ajudat empreses a trobar perfils adequats i diverses administracions públiques a elaborar plans de retorn.

Al mateix temps, el programa té l’objectiu de sensibilitzar les empreses sobre els avantatges de contractar professionals amb experiència internacional, tutoritzar els joves en la recerca d’oportunitats laborals i afavorir la integració dels joves a la xarxa la ciutat.

“Retorn amb oportunitats” és una de les mesures d’acció prioritàries recollides al Pla per al foment de l’ocupació juvenil de qualitat.

Etiquetes associades a la notícia