Ocupació juvenil a través del reaprofitament tecnològic

El nou centre gestor de residus tecnològics s’inaugura com a espai referent de la inserció laboral de joves vulnerables a través del tractament i reciclatge d’aparells electrònics. El projecte, gestionat per la Fundació Trinijove, s’ubica en una antiga nau industrial cedida per l’Ajuntament i rehabilitada per l’entitat.

27/06/2018 18:21 h

Ajuntament de Barcelona

Mòbils, ordinadors i altres aparells electrònics tindran una segona vida gràcies als participants del programa d’ocupació per a persones en risc d’exclusió impulsat per Trinijove i l’Obra Social “la Caixa”, especialment joves del districte de Sant Martí. La iniciativa inclou la formació i capacitació específica en el tractament i l’optimització de maquinari en desús, a més de la promoció de la inserció laboral estable i de qualitat.

El centre gestor s’ubica en una antiga nau industrial modernista al carrer de Pujades, 97, al Poblenou, cedida per l’Ajuntament i rehabilitada per l’empresa d’inserció laboral promoguda per Trinijove. El projecte de reforma ha mantingut els elements arquitectònics que fan de l’edifici un bé patrimonial del barri, a més d’incorporar solucions energètiques sostenibles com ara plaques solars. La reestructuració de l’espai interior per millorar-ne la funcionalitat divideix la nau en dues seccions, una dedicada a la docència i una altra a la gestió dels residus tecnològics.

Els residus tecnològics gestionats provindran del 22@ i es destinaran a la seva reutilització, a nous usos o al reciclatge per a finalitats socials i d’innovació. Algunes accions estaran destinades a la producció tecnològica, com el Laboratori de Mòbils, i també s’obrirà un punt de venda d’aparells electrònics que estiguin en bon estat i de segona mà.

El centre gestor de residus és un exemple d’economia col·laborativa i verda fruit del treball conjunt de Trinijove, l’Ajuntament de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Notícies relacionades