A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Un nou zoo amb el guiatge del jovent de la ciutat

Una representació de 250 estudiants de 34 centres educatius de la ciutat han presentat, davant de l’alcaldessa i de representants de tots els grups municipals, les propostes per a un zoo que respecti i defensi els animals.

23/05/2018 18:45 h

Ajuntament de Barcelona

Des del desembre del 2017 més de 1.300 alumnes de 34 centres educatius de Barcelona han treballat braç a braç per debatre sobre el model de zoo que té la ciutat i definir propostes de millora per al Zoo de Barcelona del segle XXI.

Aquesta feina ha requerit conèixer a fons un dels equipaments més estimats de la ciutat, investigar-ne el funcionament i portar a terme una important tasca de treball col·laboratiu per traslladar el gruix de la feina feta al manifest “El Zoo que volem”, un document en què s’exposen les conclusions a les quals han arribat els joves i que han fet arribar a l’alcaldessa i als grups municipals en el marc de la 23a Audiència Pública als Nois i Noies de Barcelona. Els representants polítics han rebut les propostes amb un ferm compromís per treballar en la direcció adequada.

Propostes per al Zoo del futur

Els representants dels joves han destacat algunes de les reflexions i propostes que apareixen en el manifest. Volen un Zoo que posi al davant els animals i el seu benestar, que prioritzi les espècies autòctones i en el qual cada cop hi hagi menys espècies i més individus.

A més, creuen que és important que s’ampliï i es millori la recreació dels hàbitats dels animals del Zoo. Les noves tecnologies també tenen un paper fonamental entre les propostes dels joves, que plantegen que el futur Zoo de Barcelona disposi d’un espai de realitat virtual per mostrar els individus en el seu hàbitat natural per poder aprendre’n més.

L’alumnat també s’ha compromès a seguir buscant alternatives i participar activament en la constitució del Zoo i a millorar la relació amb els animals, basant-se en el respecte i la justícia.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït la feina feta a l’alumnat i el professorat al llarg del curs per “repensar el zoo —un equipament molt estimat que va celebrar fa poc el seu 125è aniversari— conjuntament amb tots els experts que estan definint com millorar-lo, com a part d’una millora contínua en el dia a dia, més enllà de les seves instal·lacions”.

La participació juvenil, clau per millorar la ciutat

L’Audiència Pública als Nois i Noies de Barcelona promou un procés participatiu a través del qual infants i adolescents de diferents centres escolars de la ciutat —de sisè de primària, secundària i batxillerat, i també d’educació especial— fan suggeriments i proposen idees per a la millora de la vida a la ciutat.

Abans d’acomiadar l’acte, l’alcaldessa Colau ha anunciat la temàtica de l’Audiència Pública als Nois i Noies de Barcelona del proper curs 2018-2019: “Barcelona, ciutat de pau”.

Recupereu la transmissió en directe aquí

Notícies relacionades