Obres d’estiu: la ciutat millora diverses infraestructures, l’espai públic i la mobilitat

Durant els pròxims mesos s’executaran 76 actuacions als deu districtes de la ciutat per millorar-hi les infraestructures, l’espai públic, els serveis i la mobilitat. Destaca la renovació íntegra del tram de metro de la línia L1 entre Clot i Fondo, la més gran feta mai a la xarxa, i una trentena d’obres a l’espai públic, que són més petites però tenen un gran valor social perquè beneficien el dia a dia de la vida als barris.

26/06/2019 17:57 h

Ajuntament de Barcelona

Inversió històrica al metro

La modernització del tram nord de la línia L1 s’executarà entre el 29 de juny i el 30 d’agost i permetrà millorar la qualitat del servei i la freqüència de pas.

L’actuació, que comportarà el tall de la línia entre les estacions de Clot i Fondo, tindrà una inversió de 20 milions d’euros i inclourà la remodelació de les vies, les instal·lacions i la senyalització ferroviària.

Com a servei complementari, durant l’aturada del servei s’habilitarà un bus llançadora amb dues línies: Clot – Fabra i Puig i Onze de Setembre – Fondo.

L’actuació a la xarxa de metro també inclou millores a la línia L2, entre Paral·lel i Monumental, del 29 de juliol al 2 de setembre, i a l’estació de Pubilla Cases, de la L5, durant l’agost, per posar en marxa la nova estació d’Ernest Lluch.

Grans obres d’estiu

Durant els pròxims mesos també s’acabaran altres obres importants de la ciutat:

 • La urbanització de la cobertura de la ronda de Dalt. La transformació convertirà una barrera carregada de contaminació atmosfèrica i acústica en un nou espai veïnal amb un passeig de 3.800 metres quadrats, jocs infantils, espais de trobada i més verd.
 • La nova fase de construcció dels túnels de la plaça de les Glòries, que es preveu que obriran durant el primer trimestre del 2021. El soterrament del trànsit de la Gran Via permetrà completar el parc de la plaça, que ja ha obert un àmbit de 20.000 metres quadrats.
 • Treballs de pavimentació:
  • Ronda de Dalt, entre les incorporacions 7 i 9, i al nus de la Trinitat.
  • Gran Via, entre el carrer d’Aribau i la rambla de Catalunya.
  • Les places de Francesc Macià, de Cinc d’Oros i d’Alfonso Comín, i els túnels de la plaça d’Espanya i de les Camèlies.

Reduir la contaminació i prioritzar els vianants

Potenciar la vida veïnal i garantir un espai públic saludable són algunes de les prioritats de l’urbanisme impulsat en els últims anys i de les 31 urbanitzacions que es faran durant els pròxims mesos als barris. D’aquestes, la meitat s’enllestiran durant l’estiu, i destaquen:

 • L’ampliació de la superilla de Sant Antoni, amb zones d’estada noves i espai per anar-hi a peu. Inclou l’àmbit comprès pel carrer de Tamarit, entre Viladomat i Calàbria, el carrer del Comte Borrell, entre Gran Via i Floridablanca i entre Manso i Aldana, i el carrer del Parlament, entre Viladomat i la ronda de Sant Pau.
 • Pacificació del carrer Gran de Sant Andreu, que està transformant un eix viari en un passeig de plataforma única amb més verd i amb prioritat per als vianants i les bicicletes.
 • Millores d’accessibilitat: l’ascensor del Polvorí, a Sants-Montjuïc, i les escales mecàniques dels Canadencs, a Horta-Guinardó.

Jocs singulars per als infants

Les tres primeres zones de joc singulars de la ciutat obriran al llarg de l’estiu amb l’objectiu d’estimular la creativitat i la imaginació dels nens i nenes, fomentar l’activitat a l’aire lliure i explorar noves possibilitats per a l’esbarjo infantil.

Aquests espais formen part del primer pla de joc de la ciutat, que inclou una seixantena d’actuacions per fer una ciutat més amable amb els infants, que diversifiqui el joc i l’obri a l’espai públic.

Consulteu totes les actuacions que hi ha en marxa a Barcelona al web d’obres.