A punt el dispositiu especial per a la nit de Cap d’Any

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, en un dispositiu conjunt, reforçaran la seva presència a l’entorn de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, la zona de l’esdeveniment central de celebració a la ciutat, per garantir la prevenció i la seguretat durant la nit de Cap d’Any. També hi haurà un reforç del servei de neteja i el metro funcionarà de forma continuada tota la nit.

30/12/2019 17:34 h

Ajuntament de Barcelona

A la zona de l’espectacle, i per reforçar les tasques de vigilància i seguretat, es col·locaran elements de protecció que no  impediran el pas dels vehicles policials o d’emergències.

Per controlar i impedir els actes incívics, s’hi establirà un únic accés de públic sota supervisió a la zona de la celebració, l’accés de la plaça d’Espanya, i al llarg de l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Les zones destinades al públic seran la calçada central i la vorera del costat del Besòs de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, mentre que la vorera del costat del Llobregat estarà tancada com a vial i zona de seguretat.

Per arribar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, el metro és el mitjà de transport públic idoni, concretament l’estació d’Espanya (L1 i L3), la més propera, i també les d’Hostafrancs (L1), Tarragona (L3), Rocafort (L1) i Poble Sec (L3).

Talls de trànsit i afectacions per als vianants

Des del 26 de desembre s’estan portant a terme les tasques de muntatge de les estructures i instal·lacions de l’espectacle, que afecten la mobilitat dels vianants a la zona.

Estan tallats els accessos a les passarel·les de l’avinguda de la Reina Maria Cristina a la plaça de Carles Buïgas, així com els accessos a les escales laterals de la plaça de les Cascades al passeig de Jean C. N. Forestier i l’accés a l’eix monumental.

El 31 de desembre també es tancaran els accessos al pàrquing de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. I a partir de les 19.00 hores o quan l’acumulació de públic ho faci necessari, es tallarà el trànsit a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, així com a les avingudes de Rius i Taulet i de Francesc Ferrer i Guàrdia entre els carrers de la Guàrdia Urbana i de Mèxic.

No es pot estacionar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina des del 27 de desembre, i no es podrà estacionar a partir de les 00.00 hores del dia 31 de desembre fins a les 2.00 hores del dia 1 de gener a les vies següents:

  • Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia (costat de mar), entre l’avinguda de la Reina Maria Cristina i l’accés al pavelló Mies van der Rohe.
  • Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia (costat de muntanya, motos en vorera), entre l’avinguda de la Reina Maria Cristina i el carrer de Mèxic.
  • Avinguda de Rius i Taulet (ambdós costats) entre l’avinguda de la Reina Maria Cristina i el carrer de la Guàrdia Urbana.
  • Plaça de Carles Buïgas (vial conegut com a 6025).
  • Carrer de la Guàrdia Urbana (espai antigament anomenat plaça de les Vídues).
  • Mirador del Palau Nacional (ambdós costats de la calçada de la banda del Llobregat).
  • Avinguda dels Montanyans, des del mirador del Palau fins a la capella de Santa Madrona, al Poble-sec (ambdós costats de la banda del Besós al Palau Nacional, tram de 50 m.).
  • Les dues primeres zones esglaonades de l’aparcament del costat del Llobregat del Palau Nacional.
  • Plaça d’Espanya – avinguda de la Reina Maria Cristina (ambdós costats / motos en voreres).
  • Gran Via de les Corts Catalanes (costat de muntanya / motos en vorera), entre la plaça d’Espanya i la carretera de la Bordeta

Mobilitat amb seguretat

Per facilitar els desplaçaments ràpids i segurs de la ciutadania a Barcelona i a l’àrea metropolitana, el servei de metro funcionarà de manera ininterrompuda durant tota la nit de Cap d’Any. Així, TMB donarà servei durant 43 hores seguides, des de les 5.00 hores de dimarts, 31 de desembre, fins que acabi el servei de dimecres, 1 de gener, a les 24.00 hores. Des de les 22.00 hores de dimarts fins a les 2.00 hores de dimecres, els trens circularan amb intervals de 4 a 5 minuts a les línies L1, L3 i L4, i de 7 a 8 minuts a les línies L2 i L5. Entre les 2.00 i les 5.00 hores els trens circularan amb una freqüència de pas de 5 minuts a la línia L4, i de 7 a 9 minuts a la resta de línies convencionals de la xarxa.

A causa dels preparatius de la festa, als voltants d’aquest entorn hi haurà desviaments en les línies de bus de TMB que hi circulen, inicialment la 13, la 23, la 55 i la 150. Afectacions que es podran ampliar a altres línies segons les restriccions de trànsit que s’apliquin a la plaça d’Espanya el mateix dia 31 i l’afluència de públic.

La Guàrdia Urbana recomana efectuar els desplaçaments en transport públic, especialment en metro. Per a aquells que prefereixin el transport privat, aconsella molta prudència i recorda la importància de no beure alcohol ni consumir drogues si s’ha de conduir. Per reforçar la seguretat viària i evitar accidents de les persones que es desplacin en transport privat, la Guàrdia Urbana establirà controls d’alcoholèmia i drogo-test en diferents punts de la ciutat perquè tothom pugui gaudir de la celebració i tornar a casa amb seguretat.

Reforç del servei de neteja

A la zona de la plaça d’Espanya i l’avinguda de la Reina Maria Cristina hi ha previst a un reforç dels equips de neteja. Un total de 46 persones d’aquest servei treballaran conjuntament amb la Guàrdia Urbana tant en tasques prèvies a l’inici dels actes com en la neteja posterior de tota la zona.

També s’hi instal·laran 44 lavabos químics, quatre dels quals estaran adaptats per a persones amb diversitat funcional.

Dispositiu a tota la ciutat

En previsió que a la plaça de Catalunya o altres indrets, tot i no haver-hi cap acte organitzat, es concentrin grups de persones per celebrar el Cap d’Any, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra establiran un dispositiu de prevenció i hi haurà un reforç del dispositiu de neteja.

La Guàrdia Urbana també vetllarà per garantir el descans del veïnat i es vigilarà que no hi hagi activitats il·legals a la via pública. Durant la nit de Cap d’Any s’actuarà contra les festes no autoritzades, tant a l’interior dels locals com a la via pública. I en els dies previs, en tasques preventives, els agents ja han estat realitzant inspeccions en locals de concurrència pública, incidint especialment en les infraccions relacionades amb els sorolls molestos, l’excés d’aforament i el consum de begudes alcohòliques per part de menors o a la via pública. També han inspeccionat i garantit que es compleixin les condicions de seguretat d’aquests establiments.

Podeu ampliar la informació sobre el dispositiu especial per a la nit de Cap d’Any, clicant aquí.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia