Acord mundial per garantir el dret al temps per a tothom

El dret al temps és un factor que genera desigualtat entre la ciutadania i que afecta directament la salut de les persones i la productivitat, personal i organitzacional, sobretot de les persones en situació de precarietat i les dones. Per abordar aquest problema creixent, 75 institucions mundials han signat la Declaració de Barcelona en polítiques del temps en el marc de la cloenda de la Time Use Week 2021.

29/10/2021 15:24 h

Ajuntament de Barcelona

 

L’acord mundial és pioner en una política pública que pretén millorar la coordinació entre les institucions per aconseguir més concreció i la implementació del dret al temps, crear una agenda urbana i regional en polítiques de temps, promoure el debat del canvi d’hora d’estiu i hivern o fomentar la connexió entre els centres de recerca i les polítiques públiques. Tot plegat per sumar esforços que permetin fer del dret al temps un dret de ciutadania, que millori la salut, la sostenibilitat i la igualtat entre totes les persones.

Entre les organitzacions signants hi ha l’Associació Internacional de Recerca en Usos del Temps, el grup de persones treballadores del Consell Econòmic i Social Europeu, ciutats com Estrasburg, Milà i Montevideo, a més de quinze organitzacions catalanes líders en aquest àmbit. Amb la signatura de la Declaració de Barcelona en polítiques del temps, les institucions adherides es comprometen a treballar plegades durant els propers dos anys.

Clou el Congrés Time Use Week

La Declaració de Barcelona en polítiques del temps i els deu compromisos que inclou s’han presentat durant la cloenda del Congrés Time Use Week, que en els darrers dies ha centrat el debat i l’intercanvi d’experiències i decisions en relació amb les polítiques del temps.

Persones expertes, decisors polítics i representants de la societat civil han abordat temes com l’impacte de la covid-19 en els nostres hàbits horaris, la possibilitat d’implementar la setmana de quatre dies, el debat sobre el canvi d’hora o la xarxa de municipis pels usos del temps.

Pots accedir a la Declaració de Barcelona sobre les Polítiques del Temps clicant aquí

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades