Arriba als restaurants un menú d’estiu sostenible i saludable

La proposta gastronòmica s’emmarca en el projecte del Menú de les Estacions, una de les accions de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, per promocionar el sector de la restauració de la ciutat, així com l’alimentació sana entre la ciutadania.

08/07/2021 16:52 h

Ajuntament de Barcelona

Albergínia, bonítol, síndria, meló, enciam, tomàquet, mongeta tendra, castanyola i préssec. Els restaurants adherits a aquesta iniciativa oferiran durant els mesos de calor un menú que es basa en aquests nou aliments de temporada. A més, el menú d’estiu incorpora tres plats elaborats per les escoles de cuina col·laboradores del projecte (Escola d’Hoteleria i Turisme CETT, Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi i Escola Superior Hostaleria Barcelona – ESHOB):

  • Cabdells brasejats amb crema d’anxoves i tomàquet sec.
  • Amanida de mongetes amb cirerols i formatge curat.
  • Bonítol en fricandó.

El menú d’estiu inclou també una proposta elaborada per la Plataforma Aprofitem els Aliments i Espigoladors que explica com aprofitar els aliments per evitar-ne el malbaratament.

Un menú obert, flexible i adaptable

A partir d’aquestes receptes, idees i ingredients, avalats pel cuiner Xavier Pellicer, cada establiment de restauració podrà oferir el menú sense cap canvi o adaptar-lo al seu estil de cuina, al preu de la seva carta o a les seves característiques. Tots els restaurants adherits també podran identificar-se com a participants en el menú d’estiu amb distintius per a les portes, elements gràfics per incorporar a la carta i elements digitals per posar als seus webs i xarxes socials.

El projecte del Menú de les Estacions vol vincular la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021 als restaurants de la ciutat que s’hi vulguin sumar per fomentar així l’alimentació saludable entre la població i lluitar contra la crisi climàtica.

Etiquetes associades a la notícia