Barcelona es bolca en la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Barcelona s’hi suma amb una cinquantena d’activitats a tots els districtes i obertes a tothom. A Gràcia es farà una activitat amb les escoles a la pl. Vila.

28/11/2019 09:32 h

Districte de Gràcia

Sota el lema ‘Sumem capacitats. Sumem diversitats”, les activitats del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat conviden a tota la ciutadania a conèixer a les persones amb discapacitat, a gaudir de la riquesa de la diversitat i a prendre consciència del dret de tothom a una vida plena.

Els districtes de la ciutat i les entitats de persones amb discapacitat, han organitzat una cinquantena d’activitats lúdiques, reivindicatives i de sensibilització per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Consulteu el programa d’activitats (PDF accessible)

La celebració posa en valor la tasca diària que desenvolupen les entitats i les institucions per i amb les persones amb discapacitat, així com el seu compromís per seguir avançant conjuntament per una ciutat 100% accessible i inclusiva.

L’acte central del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat serà el dimarts 3 de desembre al Saló de Cròniques de l’Ajuntament on es presentarà l’estudi del ‘Greuge econòmic de les persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona’ impulsat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i el Comitè Català de Persones amb Discapacitat i elaborat per la Universitat ESCI-UPF Escola Superior de Comerç Internacional. Intervindran:

  • Marga Marí-Klose, Regidora d’Infància, Joventut, Persones Grans i Diversitat Funcional i Presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat
  • Antonio Guillén Martínez, President del Comitè Català de Persones amb Discapacitat
  • Marta Segura, cap d’estudis d’ESCI-UPF Escola Superior de Comerç Internacional

L’acte també serà el punt àlgid de la celebració dels 40 anys de l’Ajuntament treballant per l’accessibilitat, la inclusió i la diversitat a la ciutat de Barcelona i la manera de confirmar el seu compromís de seguir avançant en la garantia plena de drets de les persones amb discapacitat.
Per motius d’aforament només s’hi podrà assistir amb invitació.