Barcelona serà la seu del Setè Fòrum Global del Pacte de Ciutats de Milà

Barcelona celebrarà, del 19 al 21 d’octubre, el Setè Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, un acord entre ciutats d’arreu del món per “desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles que siguin inclusius, resistents, segurs i diversos, que proporcionin aliments sans i assequibles a totes les persones dins d’un marc basat en els drets humans, que minimitzin els residus i conservin la biodiversitat mitigant els impactes del canvi climàtic”. En la trobada a Barcelona l’any en què la ciutat és capital mundial de l’alimentació sostenible, el tema principal que es tractarà serà la necessitat de canviar com mengem.

12/09/2021 10:10 h

Ajuntament de Barcelona

El sistema alimentari actual provoca avui en dia entre el 21 i el 37% de les emissions globals, percentatges que podrien escalar fins al 38% el 2050. Per aquest motiu, com assenyalen diversos informes, cal una transformació profunda dels nostres hàbits alimentaris i del funcionament del model alimentari global per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) definits a l’Agenda 2030.

Les ciutats, que són les grans consumidores d’aquest sistema, tenen un paper estratègic en aquest procés. Conscient d’aquest fet, Barcelona acollirà el mes vinent la setena edició del Milan Urban Food Policy Pact (MUFPP) Global Forum, que reunirà tècnics i representants polítics de les principals ciutats tant europees com d’altres continents, així com membres d’agències internacionals, de la comunitat científica i d’organitzacions de la societat civil per abordar la millor manera de promoure l’alimentació sostenible i fer front a l’emergència climàtica. Es calcula que evitant el malbaratament alimentari es podrien reduir fins a un 15% les emissions alimentàries urbanes.

Al Fòrum s’hi presentarà The Barcelona Challenge for Good Food and Climate, una eina innovadora per animar les ciutats a treballar en la transformació dels sistemes alimentaris, reduir el malbaratament alimentari i avançar en el compliment de l’Agenda 2030.

Notícies relacionades